Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

A la recerca d’una vida millor

Revista Lletres Valencianes núm. 29

Pont Blau. Bienve Moya. Editorial Marfil. Alcoi, 2009

L’escriptor i activista cultural català d’origen andalús Bienve Moya ens oferix, en la novel·la, una narració crua però no per això exempta de lirisme on ens relata les vivències de dos joves magribins que intenten fugir de la pobresa en què malviuen iniciant un periple que els portarà del camp marroquí a la ciutat per a després, a través del pont imaginari que és l’estret de Gibraltar, saltar a la rica Europa, la terra que ells consideren de la igualtat d’oportunitats i dels drets. Però aquesta terra està plena de desigualtats, de persones amb les mateixes misèries morals que les de la resta del món i que no dubtaran a aprofitar-se d’ells. Les aventures que viuran els dos amics els faran descobrir que la societat europea tracta d’igual manera els desheretats que la seua societat d’origen. Moya retrata amb duresa una món i, en especial, una Europa on els joves protagonistes emigrants acaben perdent fins i tot el seu nom i es convertixen en dos il·legals perseguits i preparats per a ser expulsats. El seu és un viatge des de l’esperança cap a la realitat.

Manel Alonso i Català

Lletres Valencianes, nº 29

http://dglab.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero29secciones/altres_novetats.pdf

 

Pont Blau

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación