Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Noticias > Gran Família APIV

APIV llança el seu «pressupost model» a disposició dels professionals de la il·lustració

Un document que conté els punts essencials per a fer un pressupost professional, que garantisca els drets de professionals i clients i que, al mateix temps, contribuïsca a millorar la relació professional entre tots dos

APIV | 02-07-2020

Les últimes enquestes coordinades per les diferents associacions de professionals de la il·lustració, els resultats de les quals es recullen en un informe gestionat per FADIP, revelen que l’actual crisi del Covid-19 pot empitjorar la situació, ja de per si mateix crítica, de molts professionals de la il·lustració. És per això que, ara més que mai, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana – APIV treballa en la creació i actualització d’una sèrie de documents i mesures que pretenen no sols facilitar i professionalitzar la relació entre il·lustrador i client, sinó comunicar, quina és la manera correcta i respectuosa d’establir aquest vincle.

(Llig l’informe APIV sobre l’impacte del Covid-19 al sector de la il·lustració valenciana)

En el transcurs de la pandèmia i l’estat d’alarma, hem comprovat com augmentava la necessitat entre els socis d’entendre com es pressuposta un treball d’il·lustració i quines característiques específiques del sector gràfic conté aquest document. A més de detectar un increment de clients que demanden un pressupost directament a l’il·lustrador en lloc de comunicar-li el pressupost del qual es disposa.

És per això que des d’APIV hem treballat en un Pressupost model que conté tots els punts essencials perquè cada professional puga maquetar-lo gràficament com considere i convertir-lo així en un pressupost complet i professional que respecta tant a l’il·lustrador com al client i que ajuda a garantir una bona relació entre tots dos.

Redactat i contrastat entre diversos professionals de sector i membres d’APIV, s’han anat detectant, afinant i detallant cada punt per a la seua inclusió en el pressupost.

Conté quatre apartats generals: la informació sobre l’il·lustrador, la informació sobre el client, la informació sobre l’encàrrec i un apartat de notes i condicions.

Com que el pressupost pretén, a més de servir com a eina, ensenyar i fer entendre el per què de cadascun dels punts, conté notes explicatives on es comenten alguns apartats i es fan algunes apreciacions, servint així com eina d’aprenentatge per als il·lustradors més novells. Això converteix el document en un mecanisme d’aprenentatge essencial sobre algunes claus de la gestió d’encàrrecs de la nostra professió.

És per això que el pressupost és un recurs molt útil punt per a il·lustradors que estan començant a rebre encàrrecs com per a professionals de la il·lustració més experimentats però que reben habitualment proposades amb una remuneració ja establida pel client. El document funciona, no sols com a pressupost, sinó com a possible contracte en cas de no disposar d’aquest document. I és que, l’apartat de notes i condicions, conté els requisits mínims per a controlar la il·lustració que es realitze per a l’encàrrec i protegir a l’il·lustrador en cas de cancel·lació, impagament, etc.

El document està disponible en l’apartat de recursos del web d’APIV. És de descàrrega gratuïta tant per a socis com per a no socis, en valencià i castellà. Des d’APIV hem vist necessari oferir aquest pressupost model perquè cada professional puga construir el seu propi tenint en compte tota la informació bàsica que hauria de contindre.

Llegir més: http://apiv.com/apiv-llanca-el-seu-pressupost-model-a-disposicio-de-qualsevol-professional-de-la-il%c2%b7lustracio/

 

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación