Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Aigua i naturalesa

Revista Lletres Valencianes núm. 28

El riu d'Elena

 El riu d'Elena. Marta Insa. Andana Editorial. 2010.

Hui en dia la preocupació pel nostre entorn natural i el desenvolupament sostenible és un tema molt recurrent als centres educatius i motiu d’entreteniment per als xiquets i les xiquetes. Naturalment la intenció és conscienciar als més menuts, és a dir a les futures generacions, sobre els problemes del món que els envolta.

En eixe sentit apunta El riu d’Elena, un text curt, molt ben elaborat i directe, que resultarà de fàcil comprensió per als primers lectors ja que conté un missatge molt clar. És molt important l’educació de les generacions futures en relació a l’entorn natural, però també ho és acostumar-los a prendre consciència de la importància de tot allò que els rodeja i que cal cuidar. A través del joc i la lectura és molta la labor que pot fer-se, ja que els xiquets podran aprendre a mirar, a discórrer i adquiriran valors ètics i de respecte per tot allò que els rodeja. És bo a més desenrotllar estes capacitats perquè les persones reflexives sempre seran més sensibles al diàleg i a l’enteniment i a més constitueix una manera d’ajudar a crear una cultura cívica que ens fa molta falta en els temps actuals.

L’ús responsable de l’aigua és només una de les inunmerables qüestions que ens preocupen en l’actualitat, per tant treballar perquè els xiquets i les xiquetes comprenguen la gravetat que suposa el balafiament d’aigua que fem diàriament, propiciarà que estos facen un ús responsable d’un bé tan preat. Este relat escrit per Marta Insa i acompanyat de les boniques il·lustracions de Fran Parreño són un eixemple molt interessant que demostra de quina manera es pot treballar en el respecte i l’atenció pel medi ambient. Com a complement de este llibre, Andana Editorial ha elaborat una bonica pàgina web (www.elriudelena.andana.net) des d’on ens proposa recursos per a un major aprofitament de la lectura. Resulta grat comprovar com mitjançant els avantatges tecnològics de hui en dia els textos impresos poden complementar-se i ampliar-se adquirint així un valor afegit. Una bona idea i una proposta suggeridora que permet amb un menor cost augmentar el valor educatiu dels relats infantils.

En conjunt, El riu d’Elena és una proposta de lectura per als més menuts molt encertada, un llibre breu molt ben editat, que transmet un missatge que resulta molt atractiu per l’enriquiment que suposa ampliar la lectura i el joc amb els recursos de la pàgina web. La senzillesa i brevetat de la seua presentació impresa no ha d’enganyar-nos a l’hora de valorar este text de forma molt positiva.

Lourdes Rubio Vergés Lletres Valencianes, nº 28

http://dglab.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero28secciones/infantil_juvenil.pdf

 

El riu d'Elena

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación