Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Albert Alcaraz Santonja

Biografia
Bibliografia

Biografia

Albert Alcaraz Santonja

Albert Alcaraz i Santonja va nàixer a Bocairent en 1970. En 1977 es traslladava a viure junt la seua família a La Vila Joiosa, on ressidiria fins l’any 1994, quan finalitzats els estudis de Sociologia (Universitat d’Alacant) es traslladaria a València per iniciar els cursos de doctorat (Universitat de València). En 1997, finalitzats estos, entraria a treballar en el Museu Valencià d’Etnologia gràcies a una beca del Centre d’Estudis Locals-SARC (Servei d’Assistència i Recursos Locals). Durant l’estància en este centre s’encarregà de la coordinació del projecte Inventari General de Festes de la Comunitat Valenciana, dirigit per Antonio Ariño (Universitat de València), treball que serví de base per a la realització de l’obra Calendari General de Festes de la Comunitat Valenciana, editada en quatre volums entre 1999 i 2002 per la Fundació Bancaixa, i de la que fou membre de l’equip de redacció.

En 2001, començaria una nova etapa laboral, ara a Algemesí, on seria contractat per posar en marxa el Museu Valencià de la Festa, inaugurat el 6 de setembre de 2002. En 2004 publicava el llibre “Un món de muixerangues”. Finalitzada la seua relació laboral amb la ciutat de La Ribera Alta, en 2004, tornà a La Vila Joiosa per treballar com a tècnic en el seu Arxiu Municipal, ocupació que ve realitzant fins l’actualitat.

En 2005 fou guardonat amb el VII Premi de Difusió de la Cultura Popular convocat per Edicions del Bullent per l’obra “Moros i Cristians, una festa”, publicada l’any següent. Anteriorment, en 1996, guanyà el I Premi de Poesia Universitat d’Alacant, amb el poema Contradansa.

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación