Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Albert Hernàndez i Xulvi

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Multimèdia

Biografia

Albert Hernàndez i Xulvi

Albert Hernàndez i Xulvi (Catarroja, 1942) és escriptor. Durant la seva joventut va viure els primers contactes amb la literatura dins el món del cinema, on va conèixer als anys seixanta noms com Berlanga, Luís Buñuel, Fernando Rey, Franco Nero o Catherine Deneuve. Però aviat, colpit per una frase de Buñuel: "Amb un bolígraf de quinze pessetes i un grapat de quartilles es pot escriure la pel·lícula, o la novel·la més imaginativa, aquella que per costosa mai no es podrà portar al cel·luloide", decideix dedicar-se a la literatura i oblidar el món dels guions cinematogràfics, una professió que aleshores era poc considerada. 

L'autor ha sovintejat diversos gèneres, però des de sempre s'ha dedicat més al món de la novel·la, també en la seva vessant infantil i juvenil. Com a novel·lista per adults, ha publicat Dafne, l'última nuesa (1990), No mireu per l'ull del pany (1991), L'últim somni (1994), Temps de fang (2000), una recreació de la postguerra a la seva població natal, guardonada amb el Premi Vila de Perpinyà el 1997 i el Premi de la Crítica de l'Institut Interuniversitari de Filologia l'any 2000, i El tango de l'anarquista(2006), Premi del novel·la Enric Valor 2006, entre altres. 

A més d'altres novel·les, Hernàndez Xulvi ha publicat diversos llibres de contes i relats, entre els quals destaquen La síndrome i altres històries (1989) i Històries inquietants (1996). La seva obra per a infants i joves ha tingut una molt bona acollida i es poden ressenyar El capità Pértil (1990) o Estiu a l'albufera (1996). Ha publicat també un llibre de poemes, Les branques de l'om fosc (1999), que va guanyar el premi Francesc Badenes Dalmau. 

Una altra faceta a destacar de la seva literatura és la dedicació al món del teatre. Fins al present ha publicat quatre obres, com ara Amigues (2002) o Sense papers (2005), i ha guanyat en dues ocasions el premi de teatre Ciutat de Vila-Real. Totes les seves obres han estat representades. 


És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Font: http://www.escriptors.cat/autors/hernandeza/obra.php

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación