Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Andreu Escrivà: “S’ha de saber: no hi ha prou bateries per a fer cotxes elèctrics per a tothom!”

L'ambientòleg acaba de publicar un llibre on tracta sobre les responsabilitats individuals en la cura del planeta

Esperança Camps Barber/ Vilaweb | 22-02-2021

Foto_Prats i Camps

Foto_Prats i Camps

Galeria d'Imatges

L’ambientòleg Andreu Escrivà ha escrit un llibre que diu que és per a crear una mena de xoc de consciència, un sacsejador de les idees preconcebudes sobre el canvi climàtic. En alguns moments provoca un cert desassossec encara que l’autor diu que no és la seua intenció. I ara jo què faig? Com véncer la culpa climàtica i passar a l’acció és un text que es va publicar en castellà just quan va començar la pandèmia i va fer una mena de quarantena fins que la situació va millorar. Ara el publica Sembra Llibres en català dins la col·lecció Bàsics. Escrivà hi ha incorporat un capítol nou ben al principi. Està escrit amb una certa perspectiva i desmunta algun mite que es va forjar durant el confinament. L’autor parla de tu al lector, s’hi dirigeix i fins i tot li mana que faça algun exercici. “És el llibre d’una persona preocupada que s’asseu a un bar amb un amic per a explicar-li què li preocupa i per què. I per què hi ha tanta urgència.” I és que el món és ple d’excuses que, tot i la plena consciència de l’emergència, fan que no fem res. Al llibre hi ha eines per a passar a l’acció, perquè diu que els seus amics li les demanen per WhatsApp. “Cal un missatge molt més humà, molt més proper i molt més esperançat”, diu.

Cinc anys després, encara no és tard?
—Es fa tard. I ja és més tard que fa quatre o cinc anys. Aquest llibre que mencioneu el vaig escriure l’estiu del 2016, en plena ressaca dels acords de París. Trump encara no era a la Casa Blanca, ni hi havia Bolsonaro ni Boris Johnson. Vivíem un noment de multilateralisme més o menys optimista. I, sobretot, teníem l’impuls del primer gran acord climàtic des de Kyoto. Ara parlem de l’horitzó temporal del 2030. S’ha fet tard, però la cosa bona és que fins ara jo assimilava la situació amb una alarma que sonava, però volíem continuar més temps al llit. Ara hi ha gent que s’ha despertat. Les emissions d’efecte hivernacle i la concentració de gasos a l’atmosfera han continuat augmentant, però hi ha hagut un despertar social. Encara no s’ha aconseguit de traslladar les demandes a l’acció política o institucional, però per exemple a les manifestacions pel clima de Madrid hi anaren mil persones l’any 2016 i a l’última que es va poder fer ja eren cent mil.

Llegir. https://www.vilaweb.cat/noticies/andreu-escriva-culpabilitzen-la-ciutadania/

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación