Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Anna Moner: "L'Ambaixada de la Lectura vol ajudar al fet que els autors puguen viure del seu treball"

Sixto Ferrero | 13-11-2017

Anna Moner ostenta el càrrec d'ambaixadora de la Lectura des del passat mes de setembre una tasca que desenvoluparà fins que acabe aquest 2017. © DANIEL GARCÍA-SALA

Anna Moner ostenta el càrrec d'ambaixadora de la Lectura des del passat mes de setembre una tasca que desenvoluparà fins que acabe aquest 2017. © DANIEL GARCÍA-SALA

Galeria d'Imatges

L'escriptora i artista plàstica Anna Moner es va convertir el passat mes de setembre en la primera Ambaixadora de la Lectura. Es tracta d'una nova figura creada per la Direcció General de Cultura i Patrimoni i la Fundació per al Foment i la Lectura (FULL) amb l'objectiu d'acostar la literatura a la societat, fomentar els hàbits lectors i augmentar el nombre de lectors. El projecte s'emmarca dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 de la Generalitat, l'objectiu del qual és augmentar els índexs de lectura.

Per a dur a terme l'encomana, Moner recorrerà les comarques amb l'encàrrec d'impulsar la lectura com a via fonamental d'accés al coneixement, transmetre la naturalesa transformadora de la literatura i millorar els índexs en la competència lectora.

L'Ambaixada de la Lectura té en el centre de la seua missió millorar la visibilitat i el prestigi de la figura de l'autor, professionalitzar-lo i establir un nou marc perquè els dos "pilars bàsics" de la literatura, escriptor i lector, convisquen. Paral·lelament, Anna Moner segueix amb la seua tasca literària i anuncia novetat per al 2018. També artística, ja que junt amb Sebastià Carratalà, tots dos, continuen treballant en l’exposició Els cossos agredits, que ara es pot veure al Museu de Xàbia i, el 2018, arribarà a l'Alcúdia i Ondara.

Què és l'Ambaixada de la Lectura?

És un projecte que naix a Anglaterra e 1998 i que continua funcionant. Va nàixer com una iniciativa per al foment de la literatura infantil, encara que ací s'ha apostat perquè siga tant per a la infantil com per a la d’adults. El model va funcionar molt bé i prompte es va implantar a altres països. Ara, des de la Fundació FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura) amb el suport de la conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport també s’ha decidit portar l’Ambaixada ací.

Serveix d'aval el fet que l'Ambaixada de la Lectura naix i es fa a països amb un índex de lectura superior al País Valencià?

De fet, la idea que es té des de l'Ambaixada de la Lectura, igual com en el seu inici a Anglaterra, és promoure el valor, la importància i la naturalesa transformadora de la lectura, però al mateix temps vol influir en els hàbits de lectura de la societat valenciana. Sabem que els nostres índexs de lectura en valencià no són els més desitjables. En general, també en castellà, estan per baix de la mitjana de l’estat espanyol. Però hem de ser optimistes i, per això, l’Ambaixada ha de tractar per tots els mitjans al seu abast fer més visibles les obres d’autors valencians, impulsar la lectura com a via fonamental d'accés al coneixement de la ciutadania i, sobretot, contribuir a millorar l'índex i afavorir l'hàbit de la lectura.

Continua llegint l'entrevista > 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación