Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Antoni Prats

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques

Biografia

Antoni  Prats

 Antoni Prats naix a Sueca el 1946, però la seua família es trasllada definitivament pocs anys després a Alzira (Ribera Alta), on transcorre la seua etapa escolar i juvenil. D'aquells anys són les primeres provatures literàries, aparegudes en publicacions periòdiques en castellà ciclostilades.  Estudia Filosofia i Lletres a la Universitat de València. El 1969 es llicencia en Filosofia i el 1971 comença la tasca docent a l'Institut de Pego (Marina Alta), que continua, a partir de 1975 a Dénia (Marina Alta), finalment com a catedràtic de Llengua Literatura Castellanes a l'IES Maria Ibars, de la mateixa ciutat El 1998 es doctora en Filologia Catalana amb una tesi sobre el rerafons ideològic en l'obra de Salvador Espriu. Durant els anys setanta i vuitanta col.labora com a ensenyant en els cursos de Llengua i Literatura Valencianes organitzats per l'Institut de Ciències de l'Educació i en les Escoles d'Estiu. Ha participat activament en la vida cultural; en l'actualitat, a través de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta (www.iecma.net), del qual és president, entitat editora de la Revista de Literatura L'Aiguadolç, que ell dirigeix (www.raco.cat).

La seua trajectòria literària s'ha centrat en la poesia, tot i que ha publicat algunes narracions breus sota el pseudònim de Pere Peris i ha col.laborat en la premsa. Reculls de poemes seus són Epigrammata (1981), Cadells de la desfeta (1981), Dic el teu nom (1994), El barranc i el còdols (1995), Vora el silenci (1999), Solatges (Antologia 1981-2000), Llibre de Benimaquia (2006), Baules (2006), L'esfinx (2008) i La joia (2010), pels quals ha rebut nombrosos premis: darrerament, el València-Alfons el Magnànim (2008) i el Ibn Khafadja (Alzira, 2009)

Alguns dels seus poemes han estat sel.leccionats i traduïts a l'alemany per a l'antologia Iberia polyglotta (2006). També se'n troben en altres antologies, com A Alacant, els dimarts poètics de "La Naia" (19992) i Poetes del Sud (2004). Ha publicat traduccions de poemes de Paul Celan i de Reiner Kunze, i assajos, ressenyes i articles de crítica literària en nombroses miscel.lànies i revistes. Ha dedicat estudis i aproximacions a l'obra d'autors, sobretot de poetes, com Maria Ibars, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Joan Valls, Emili Rodríguez-Bernabeu, Lluís Alpera, Vicent Andrés Estellés,  Joan Fuster; Jaume Pérez Montaner i Salvador Espriu, entre altres.

Font i més informació:www.escriptors.cat/autors/pratsa

(Fitxa creada el 13/10/10)

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación