Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Antoni Martí, Carles Mulet, Salvador Company, Neus Nadal i Queralt Riera, Premis Octubre 2018

Aquest 2018 els guardons han retut homenatge a la figura del recentment desaparegut músic de Vinaròs, Carles Santos, i han comptat amb una participació rècord de 305 obres, amb un total de 22 assaigs, 111 poemaris, 94 novel·les i 78 obres de teatre

3i4 | 27-10-2018

Els Premis Octubre han celebrat aquest dissabte la seua edició número 47 amb el lliurament dels guardons d’assaig, poesia, narrativa i teatre, a la sala noble del palau de l’Exposició de València. Antoni Martí Monterde, Carles Mulet, Salvador Company, Neus Nadal i Queralt Riera han sigut els premiats d’enguany.

Aquest 2018 els guardons han retut homenatge a la figura del recentment desaparegut músic de Vinaròs, Carles Santos, en una edició en què s’ha registrat una participació rècord de 305 obres, amb un total de 22 assaigs, 111 poemaris, 94 novel·les i 78 obres de teatre.

L’escriptor Antoni Martí Monterde ha obtingut el Premi Joan Fuster d’assaig per l’obra Les ciutats de lluny de Josep Pla. El jurat, format per Marina Garcés, Txema Montero, Javier Pérez Royo i Josep Ramoneda, ha valorat “l’excel·lent retrat que s’ofereix del paisatgista Pla, que combina una escriptura de poètica de viatge amb una sociologia sobre la ciutat”.

Quant al Premi Vicent Andrés Estellés de poesia, el guardó se l'ha endut Carles Mulet per l’obra Naixement d’Islàndia. El jurat que ha concedit aquest premi estava format per Vicenç Altaió, Anna Ballbona, Isabel Garcia Canet, Jordi Marrugat i Ricard Mirabete. Aquests han reconegut que “és un cant a la pàgina en blanc, a l’illa d’Islàndia com a símbol del naixement del cosmos i del llenguatge i, al mateix temps, de la seua destrucció com ara s’esdevé”.

Salvador Company ha rebut el Premi Andròmina de narrativa per l’obra Fons de formes. El jurat, que estava compost per Borja Bagunyà, Anna Moner, Esteve Plantada, Marina Porras i Joan Todó, ha destacat ‘‘l’aposta experimental i la precisió en la construcció dels textos”.

Finalment, el jurat del Premi Pere Capellà de teatre el formaven Abel Guarinos, Joan Guasp, Carme Planells i Aina Tur. Han decidit concedir-lo a dues obres: Salvatges, de Neus Nadal, i L'amor (No és per mi va dir Medea), de Queralt Riera. De la primera, el jurat ha valorat que “l’autora genera un correlat entre la natura i l’ànima de les seues protagonistes amb una gran força dramatúrgica”, i, de la segona, han destacat “la profunditat literària, la força poètica i la capacitat de suggerir la tragèdia vital de la seua protagonista”.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación