Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Aquelles escriptores fortes

La Institució Alfons el Magnànim acaba de publicar 'Les dones fortes. La narrativa valenciana sota el franquisme', una obra la professora i investigadora Maria Lacueva visibilitza escriptores del període de postguerra.

El Temps | 02-10-2019

Al poc d'iniciar els estudis de filologia catalana a la Universitat de Valencià, allà pels volts del canvi de mil·lenni, a Maria Lacueva Lorenz li va cridar poderosament l'atenció un detall: a les classes a penes no apareixien aportacions literàries de dones. «Alguns noms apareixien en pinzellades, sense aprofundir-ne», explica Lacueva. Isabel de Villena, Carmelina Sánchez-Cutillas, Isabel-Clara Simó i poca cosa més. La pregunta sobre on eren les dones va començar a martellejar-la. Fou d'aquella inquietud que va nàixer Les dones fortes. La narrativa valenciana sota el franquisme, un llibre editat per la Institució Alfons el Magnànim que reivindica la decisiva aportació que un grup d'escriptores del País Valencià van fer a la literatura catalana en un període especialment complicat, ço és, la dictadura franquista.


Pel llibre transiten alguns noms coneguts però d'altres que fins ara a penes havien tingut transcendència acadèmica i, encara menys, pública: Anna Rebeca Mezquieta Almer (Onda, 1890-San Cristóbal de la Laguna, Tenerife, 1970), Maria Ibars i Ibars (Dènia, 1892-València, 1965), Matilde Llòria (Almansa, 1912-València, 2002), Beatriu Civera (València, 1914-1995), Sofia Salvador (Benassal, 1925-1995), Maria Beneyto i Cuñat (Valencia, 1925-2011), Carmelina Sánchez-Cutillas (Madrid, 1927-València, 2009) i Maria Mulet (Albalat de la Ribera, 1930-1982).

 

Llegir més: https://www.eltemps.cat/article/8211/aquelles-escriptores-fortes

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación