Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Arriba 'Cel de fang' (Bromera), un nou poemari inèdit de Marc Granell

L’obra, escrita entre 2017 i 2020, explora temes com la mort, els conflictes socials, la passió per la literatura, el compromís polític, l’existencialisme o la solidaritat

Culturplaza | 10-09-2020

Marc Granell

Marc Granell

Galeria d'Imatges

Aquest setembre, arriba a les llibreries Cel de fang, de Marc Granell (Bromera), un poemari nou i inèdit que es publica poc després de l’aparició de la seua poesia completa per la Institució Alfons el Magnànim. Cel de fang, escrit entre 2017 i 2020, explora alguns dels grans temes de l’autor valencià, com la mort, els conflictes socials, la passió per la literatura, el compromís polític, l’existencialisme o la solidaritat, entre altres. Es tracta, doncs, d’un recull compromés, emocionant i sincer.

En les pàgines de Cel de fang retrobem la poesia poderosa d’un dels escriptors més importants del panorama actual: una literatura implicada, que apel·la a les consciències i no defuig els conflictes socials ni els grans problemes existencials, sinó que els afronta de cara, amb un punt d’ironia renovada.

Cel de fang s’incorpora a la col·lecció Bromera Poesia, on va aparéixer un dels poemaris més coneguts de Marc Granell i una de les obres més populars de la poesia actual, Versos per a Anna. El catàleg de l’editorial compta també amb dos títols més de Granell: l’antologia Notícia de la tribu en la col·lecció Els Nostres Autors i el poemari infantil Oda als peus (El Micalet Galàctic).

Marc Granell (València, 1953) és poeta i traductor. Va estudiar Filosofia i Filologia, i va participar activament en l'esclat cultural i literari dels anys 70 a València. Amb altres escriptors de la seua generació va fundar la revista Cairell, que va significar un punt de partença per a les noves veus que sorgiren al panorama literari de l'època.

Els seus primers llibres van veure la llum a les darreries dels anys 70, quan va guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés amb Llarg camí llarg, i va publicar Notícia de la tribu, Refugi Absent i Materials per a una mort meditada. Aquest últim va merèixer el Premi Ausiàs March de Poesia de Gandia. Va continuar la seua trajectòria literària amb els poemaris Fira desolada, Versos per a Anna, Corrent de fons i Matèria d'ombra, entre altres. També ha publicat poesia per a infants, amb títols com L'illa amb llunes, La lluna que riu, El ball de la lluna, Oda als peus o La vida que creix.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación