Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Arriba la 43 Fira del Llibre de València

La Fira del Llibre 2012 presenta diverses innovacions. Gloria Mañas: "Presentem un programa atractiu a pesar de la crisi"

Fira del Llibre de València | 13-04-2012

Cartell de César Barceló

Cartell de César Barceló

Galeria d'Imatges

"És un any complicat econòmicament, però la Fira del Llibre presenta enguany un programa atractiu i suggeridor a pesar de la crisi, gràcies a la col·laboració desinteressada de col·laboradors com ara grups de teatre, actors, contacontes, el Col·lectiu de músics Ovidi Montllor, etc." Així ho ha expressat Glòria Mañas, la presidenta del Gremi de Llibrers de València, durant la presentación de la 43 edició de la Fira del Llibre, que es farà als Jardins de Vivers de València entre els dies 26 d'abril i 6 de maig.

El pressupost per a la 43 edició de la Fira del Llibre és de 200.000 euros, però, segons Mañas, "només està cobert el 50% per les aportacions dels llibrers i expositors de la Fira; hi ha compromisos verbals per part de les administracions públiques, però ara mateix encara no s'han convocat les ajudes públiques i és tot una incògnita". En els darrers quatre anys el pressupost de les administracions públiques per a tot allò relacionat amb el llibre s'ha reduït en un 75%, segons els llibrers i els editors. La presidenta del Gremi de Llibrers ha insistit en la voluntat decidida dels llibrers a celebrar la Fira, perquè "és l'activitat cultural més important de la ciutat de València al voltant del llibre i, malgrat les dificultats econòmiques, les administracions públiques n'haurien de garantir el suport". "La Fira representa un esforç molt gran per als llibrers, que no entenem la rendibilitat del certamen des del negoci: la rendibilitat és cultural i de futur".

Juntament amb Glòria Mañas han comparegut el president de l'Associació d'Editors del País Valencià, Jesús Figuerola; el president de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València, Miguel Cruz; i César Barceló, l'autor del cartell que il·lustra la 43 Fira del Llibre de València. Figuerola ha remarcat que la Fira és una festa. "No hem de perdre de vista que la lectura és un acte de plaer i el llibre és una gran festa; a la Fira hi haurà multitud de llibres, autors i il·lustradors presentant les seues obres. A més, hi haurà tota la producció de l'any de les editorials valencianes". El president dels editors valencians subratlla l'augment dels índex de lectura entre xiquets i joves. "El creixement de lectors de literatura infantil i juvenil és, sobretot, mèrit de les famílies i del col·lectiu docent". Jesús Figuerola ha reivindicat inversions en la indústria cultural, perquè "és invertir en el futur".

Miguel Cruz ha dit que l'exposició que els il·lustradors han preparat per a la Fira recull un catàleg de 56 autors, a l'entorn de la proposta "Líneas comprometidas". Cruz explica que "en tiempos oscuros hace falta compromiso que los ilustradores expresan en su significado más amplio: social, político, personal, profesional...". Els mateixos il·lustradors han elegit l'obra de César Barceló perquè il·lustre el cartell de la Fira. Barceló ha mostrat la satisfacció derivada de les múltiples interpretacions que s'han fet sobre el cartell del qual n'és l'autor. La col·laboració entre il·lustradors i la Fira del Llibre ve dels últims cinc anys.

El Gremi de Llibrers, que organitza la Fira del Llibre, presenta enguany diverses innovacions respecte d'edicions anteriors. "Es pretén donar resposta a les noves necessitats que plantegen els nous temps i de pas millorar el suport a les distintes activitats que els llibrers, editors i entitats col·laboradores ens proposen". La presidenta del Gremi de Llibrers ha informat sobre l'habilitació de dos nous espais d'activitats al Passeig Antonio Machado, "a fi d'adaptar-nos a les noves demandes". La Fira d'enguany hi comptarà amb 84 casetes.

Novetats a la Fira

Espai MICRO.- Es tracta d'una tribuna oberta situada en un lateral del passeig, a l'alçada de l'avinguda de les palmeres. Es destinarà a la realització d'actes de format curt, amb una durada màxima de 30 minuts. L'espai ofereix una gran visibilitat de les activitats, a més del contacte directe amb el públic visitant. Durant algunes hores del dia aquest espai es reservarà per a la signatura de llibres.

Espai PLATÓ.- Estarà situat aproximadament a l'equador del passeig. Té com a objectiu potenciar, facilitar i afavorir la presència dels mitjans de comunicación al si de la Fira. Hi haurà un plató dedicat a generar continguts audiovisuals propis. Alhora permetrà els visitants veure com s'enregistren les entrevistes als autors, llibreters, editors i altres convidats. Un espai que, a més, facilitarà el treball operatiu dels diversos mitjans audiovisuals que informen sobre les activitats de la Fira.

Plaça OBERTA.- Espai a l'aire lliure situat a l'esplanada. Està destinat a realitzar actuacions com ara música, teatre, contacontes, tallers... i en general totes aquelles activitats que reflecteixen l'ambient festiu, cultural i obert de la Fira. Contarem amb un cicle d'actuacions de músics valencians, fruit de la col·laboració del Col·lectiu Ovidi Montllor amb la Fira.

La 43 edició de la Fira del Llibre de València acollirà diversos debats, entre els quals una taula redona sobre "Novel·la i cinema negre". El primer de maig hi haurà la taula redona sobre "Moviments socials. Un altre debat serà "Va de cuentos". També s'ha programat una taula rodona sobre "Literatura zombi"

El Gremi de Llibrers expressa enguany el reconeixement al programa de TVE "Página 2", per la promoció de la lectura i del llibre. Segons ha informat GlòriaMañas, a l'entrega del premi està prevista l'assistència del director i subdirectora de l'espai, Óscar López i Betina Pons.

Es centrarà l'atenció al voltant de notícies generades al voltant de la Fira, prèviament i durant la seua celebració.

Es realitzaran entrevistes i s'elaboraran reportatges i notícies al voltant del món del llibre i la Fira. Aquests continguts es distribuiran als mitjans per part del gabinet de premsa i també estaran disponibles per al públic en general a través d'internet: youtube.com/firadelllibre2012

Xarxes Socials.-

facebook.com/Fira.Llibre.Valencia

Twitter Fira Llibre Valencia @firallibrevlc

http://firallibre.com/index.php/ca/inici/94-noticies/148-la-fira-del-llibre-del-2012-presenta-diverses-innovacions

Recull de premsa:

Tot a punt per a la festa del llibre (L'informatiu)

La fira del llibre "resiste" pese a la reducción de presupuesto (Las provincias)

Los libreros abren la feria sin saber de ayudas públicas (El País)

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación