Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Notícies

Beniarjó rep 72 originals als premis de poesia Senyoriu d’Ausiàs March

La taula redona de diumenge es va obrir amb unes paraules de record pel poeta i company Manel Marí.

Senyoriu d'Ausiàs March / Aj. Beniarjó | 08-02-2018

Diumenge de matí, en la presentació de la taula redona, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Beniarjó, Joan Francesc Simó, va donar a conèixer el nombre d’obres presentades per a la present edició del Premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó. Setanta-dos han estat els originals presentats, segons ha explicat Simó, repartits d’arreu de l’àrea lingüística: 29, del País Valencià; 33, de Catalunya; 5 de les Illes Balears; i un de l’illa de Sardenya. Han arribat obres, a més, d’altres punts de la geografia espanyola. És, de fet, el major nombre de poemaris presentats mai. El veredicte es donarà a conèixer al llarg del mes d’abril d’enguany, durant la celebració del tradicional lliurament i la programació entorn al premi.

Enguany, va advertir la poeta Teresa Pascual, “la qualitat és molt alta, i no serà senzill”. Pascual és, també, membre del jurat del premi i, junt a Vicent Berenguer i Carles Miret, va participar en una taula redona diumenge a la població, per tal d’apropar-se a la incidència que el premi ha tingut en les trajectòries pròpies i de les escriptores i escriptors premiats al llarg de les edicions celebrades. “El premi ha servit, en moltes ocasions, per a donar a conèixer noves veus, per a impulsar; els darrers anys, però, el prestigi del premi anima a presentar-se a gent amb una obra consolidada al darrere”. Vicent Berenguer va revalorar “els pasos ferms que s’han donat des dels inicis: amb un jurat que ha estat a l’altura, i amb una nòmina d’escriptores i escriptors amb què construïm part de la nostra literatura, que ja formem part del nostre imaginari”. El poeta gandià Carles Miret, a més, va voler posar èmfasi “en el contrast entre les dimensions del municipi i del premi, molt ben considerat en el món de les lletres, cosolidat i amb un jurat que sempre li ha assegurat el prestigi”.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación