Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

CEDRO i VEGAP renoven l’acord amb les universitats espanyoles sobre drets d’autor

| 22-05-2020

Les associacions CEDRO (Centro Español de Derechos Reprográficos), i VEGAP (Visual Entidad de Gestión de Artistas Plásticos) han renovat aquesta setmana l'acord sobre propietat intel·lectual que mantenien amb Crue Universidades Españolas. Aquesta decisió facilita l'abonament dels drets d'autor per determinats usos de llibres i altres publicacions en aquests centres d’educació superior durant el curs 2019-2020.

Aquest acord, que cobreix la utilització d'obres protegides en les 76 universitats públiques i privades associades a Crue Universidades Españolas, té l'objectiu de prorrogar la vigència del conveni de col·laboració subscrit al maig de l'any passat. Jorge Corrales, director general de CEDRO, explica que “amb aquest acord, tots els centres que componen aquesta associació estan complint amb la Llei de Propietat Intel·lectual”. Així, segons l'article 32.4 d'aquesta norma, els autors i editors de les obres utilitzades tindran un dret irrenunciable a percebre dels centres usuaris una remuneració equitativa, que es farà efectiva a través de les entitats de gestió.

En aquest sentit, Corrales recorda que resulta “molt important” que des de les universitats es desenvolupen “bones pràctiques en matèria de drets d'autor perquè són una de les principals fonts de generació de coneixement al nostre país”.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación