Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Camí d'amor, de Francesc Mompó

Els primers gestos del verd. Mercè Climent.

Camí d'amor

La primera vegada que la va veure ja li va fer goig... Així comença la novel·la Camí d’amor (Ed. perifèric) de Francesc Mompó, guardonada amb el Premi Benvingut Oliver 2008 i ara també amb el Premi Samaruc de Literatura Juvenil. I així comença també la bella història d’amor entre Màrius i Talia. Quan es coneixen només són uns nens de guarderia, però l’amor –o alguna cosa que s’assembla- anirà creixent-los i arrelant-se cada vegada amb més força dintre seu. Companys de viatge en un camí que no sempre els serà agradable i plaent. Des de l’erotisme més bucòlic al dolor més punyent, tot ho aniran tastant els protagonistes, i nosaltres amb ells. La trama va embolcallada amb una prosa acuradíssima i de gran valor literari –prosa mompina que anomenen alguns crítics-, en alguns moments molt propera a la prosa poètica.

Cal destacar també la profunditat psicològica amb què van creixent els personatges, que dota de verisme la novel·la. Tampoc no falten l’humor ni la crítica davant la manipulació política, les trames d’interessos ocults o la corrupció urbanística. Les premonicions, fetes de somnis i de moments furtius, fan d'aquesta història d’amor una autèntica tragèdia clàssica, amb un final, però, obert a l’esperança.
 
Els primers gestos del verd, blog de Mercè Climent.
Camí d'amor

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación