Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Juli Capilla

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Vincles
Multimèdia
Notícies

Biografia

Juli  Capilla

Juli Capilla (València, 1970) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha fet feina de corrector lingüístic i d'estil, d'editor, de traductor i de periodista. Ha col·laborat en diversos mitjans de premsa escrita: El País, Levante-emv, El Temps, Lletres Valencianes, Saó, Llegir, Mètode, L'Espill, El Punt, Serra d'Or, L'Avenç... També va fer de corresponsal al País Valencià de la cadena radiofònica COMRàdio i del diari electrònic E-notícies. En l'àmbit de l'ensenyament, ha estat professor associat de les universitats Jaume I de Castelló i d'Alacant, on va impartir diverses assignatures de llengua i literatura catalanes.

Actualment, dirigeix la revista Espai del Llibre, i treballa de professor de "Valencià: Llengua i literatura" a l'ensenyament secundari. Ha publicat una novel·la, L'home de Melbourne (Premi de narrativa Benvingut Oliver 2005 de Catarroja, Perifèric Edicions), i els llibres de poemes: Llibre dels exilis (Premi de poesia Vila de Lloseta 2006, Editorial Moll) Aimia (Premi Tardor de Poesia de Castelló de la Plana 2007, Editorial Aguaclara), L'instant fugaç (Premi Ibn Jafadja Ciutat d'Alzira 2008) i Raspall (Premi Ciutat de València Roís de Corella de poesia 2009), a més del recull Antologia poètica de Vicent Andrés Estellés i dels llibres de divulgació Llengua i literatura dels valencians i Grans personatges valencians.

A més, manté dos blogs: "Adesiara (quadern de notes vitals i literàries", http://ventura-adesiara.blogspot.com), i "Va de bo, cavallers" (apunts de pilota valenciana i frontó, http://julicapilla.blogspot.com/).   

 

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación