Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Autors/es

Carme Miquel Diego

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Vincles
Multimèdia

Biografia

Carme Miquel Diego

Carme Miquel va nàixer a la comarca de La Marina Baixa però és a la ciutat de València on ha transcorregut la major part de la seua vida. Tanmateix, les vacances i alguns altres períodes de temps de la seua infantesa els va passar a la comarca de la Marina Alta. Així és que aquests tres espais geogràfics influiran en el seu viure i en la seua escriptura, tot constituint les fonts d'on ha begut una rica cultura popular. També en aquestes comarques es troben una part important dels paisatges que ha interioritzat i posteriorment ha literaturitzat.

La seua activitat literària és un complement al treball d'ensenyant, que ha exercit durant més de trenta-vuit anys, i a l'activisme social desenvolupat no només en àmbits pedagògics i educatius, sinó també en àmbits mediambientals, culturals i cívics en general.

Pel que fa a la seua obra, a més de la novel·la "d'adults" ha conreat altres gèneres. Val a dir que la influència de la seua professió en la literatura es veu reflectida bàsicament en els seus llibres infantils i juvenils, mentre que les reflexions i anàlisis polítics i socials són exposats, sobretot, en els assaigs juvenils —A cau d'orella. Cartes a Roser i Murmuris i crits. Cartes a Mireia) dedicats a les seues filles— i en els articles que publica periòdicament a la premsa.

Font i més informació

http://www.escriptors.cat/autors/miquelc/

(Actualitzat 8/06/2010)

 

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación