Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'Ciutat de corrupcions'

Revista Lletres Valencianes núm. 43

Ciutat de corrupcions

El tràfic d’influències i la corrupció que ha abastat quotes elevades en la societat valenciana fins a corcar la confiança dels ciutadans en la classe política i empresarial és el tema triat per l’escriptor Joan Pla en les seues darreres novel·les, Don Fabrizzio i un cadàver al Prince Building (2011) i Ciutat de corrupcions (2014). Dues novel·les en les quals, mitjançant el gènere de lladres i serenos, Joan Pla intenta, d’una manera corrosiva, explicar-se i explicar-nos el que ha passat al nostre país en les darreres dècades. Les dues novel·les estan situades en el mateix espai geogràfic i són correlatives en el temps. El retrat que fan de la nostra classe política i empresarial és bastant negre, amb unes actuacions pròpies de bandes mafioses. Ciutat de corrupcions és un extens relat, àgil, ben travat, en el qual assistim perplexos a les martingales de diferents individus per aconseguir el poder polític i controlar els pressupostos de diverses institucions, a fi d’atorgar contractes i repartir-se’n els beneficis amb els empresaris. En la lluita pel poder tot val, i això convertix en companys de viatge enemics acèrrims.

Joan Pla aconseguix, per una banda, atrapar el lector en una trama criminal d’acció trepidant i, per una altra, fa un fresc cru d’una part de la classe política i empresarial que ha viscut obsessionada pel guany fàcil.

Manel Alonso i Català

Revista Lletres Valencianes núm. 43

Ciutat de corrupcions

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación