Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies > Empresa

Collita valenciana

El passat diumenge es presentaren a la Setmana del Llibre en català més de 50 títols valencians i participaren més de 35 autores i autors

Manolo Gil / 'La Vanguardia' | 10-09-2018

Setmana del llbre del Llibre en Català en Barcelona autors valencians (lve)

Setmana del llbre del Llibre en Català en Barcelona autors valencians (lve)

Galeria d'Imatges

Un any més l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), amb la col•laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, participa activament en la Setmana del Llibre en Català, sense cap dubte l’aparador editorial més important en llengua catalana. A banda de l’estand de l’AEPV, on es poden trobar un bon nombre dels llibres publicats en català al País Valencià, el segon diumenge de setembre, i amb el nom de Collita Valenciana, es desplaça a Barcelona una delegació d’autors i editors valencians amb la finalitat d’apropar als lectors de la resta de territoris de parla catalana les principals novetats editorials del País Valencià.

La Collita Valenciana d’enguany ha sigut bona i abundant. El passat diumenge es presentaren a la Setmana més de 50 títols valencians i participaren més de 35 autores i autors. Tota una marató de la producció literària feta entre el Sénia i el Segura. Poca broma per a presentar en un sol dia. Enguany han participat, entre altres, Salvador Vendrell, Vicent Penya, Manel Alonso Català, Joanjo Garcia, Carles Cano, Mercè Viana, Carles Mulet, Genar Martí, David Miró i Lourdes Boïgues. A més, també han format part de la delegació valenciana Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL pel Llibre i la Lectura, Manel J.M. Romero, secretari tècnic de l’AEPV, i el diputat i portaveu de Compromís a les Corts Generals, Joan Baldoví. A les instal•lacions de la Setmana, els editors i els autors valencians van ser rebuts pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, la consellera de Cultura, Laura Borràs, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan Elies Adell, la presidenta del Pen Català, Àngels Gregori, la presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Montse Ayats, i el president de la Setmana, Joan Salas.

El mercat editorial en el territoris de parla catalana viu una realitat segmentada que resulta especialment complicada per als llibres valencians. Una situació amb moltes arestes i visceralitats alienes al sector, per la qual cosa, i des del punt de vista empresarial, són molt importants les accions com Collita Valenciana. Hem d’aspirar a tindre un espai comercial únic amb una distribució normalitzada. Cal donar visibilitat al llibre valencià: Cal donar a conèixer els nostres autores i autors. Cal comptar amb una bona xarxa de distribució. Cal tindre punts de venda. Cal posar a l’abast dels lectors la nostra producció i fer-ho, com no, a la Setmana per la seua condició estratègica. Però aquesta ha de ser una acció reciproca i també cal normalitzar la distribució dels llibres en català d’altres territoris al País Valencià. Cal trencar la segmentació. Cal sumar. Cal normalitzar i consolidar un mercat únic per al llibre en català. Un mercat amb més de 15 milions de habitants. Poca broma.

Tot el sector del llibre en català hem d’estar units i treballar en aquesta direcció. Cal publicar bons llibres, però sobretot cal ser competitius i vendre’ls. En la venda ens juguem la sostenibilitat dels nostres projectes editorials. Com a sector econòmic hem d’estar per damunt de les circumstàncies i interessos polítics que alimenten la segmentació del nostre territori lingüístics comú perquè va en contra de la rendibilitat de les nostres empreses. Ho puc dir més fort, però no més clar: el mercat de les editorials valencianes en català no es troba als territoris castellanoparlants, sinó als territori lingüístics catalans. Una obvietat que alguns no veuen o no els interessa veure. Tot projecte empresarial ha de ser sostenible econòmicament. Un punt bàsic perquè el compte de resultats mana. Si no tenim mercat, si no venem els nostres llibres, si tenim més despesa que ingressos per vendes, si no podem sostenir-nos econòmicament, les nostres editorials acabaran sent residuals, confinades a una reserva índia i extingint-se.

[Font]

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación