Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Llibres

Colp a colp. Glosses sobre pilota valenciana

Anar a la BotigaAnar a la Botiga

Sinopsi

Colp a colp. Glosses sobre pilota valenciana
Colp a colp és un mostrari de paraules, expressions, dites i fraseologia genuïna que s'aixopluguen sota la protecció d’un glossari, és a dir, sota la protecció d’un conjunt de textos literaris breus que, en aquest cas, expliquen i divulguen algun aspecte de la pilota valenciana, un món que perdura entre carrers infestats de cotxes, llengües imperials, trinquets moderns i itineràncies polítiques de tota classe i condició.

No pretén ser un diccionari, per això, ni una obra terminològica, tampoc. Res més lluny. Colp a colp s'endinsa en l'espontaneïtat del llenguatge popular que emana encara de la pilota i trasllada el vocabulari precís i metafòric dels carrers i dels trinquets valencians al paper imprès i a la memòria lingüística col·lectiva.

Una obra en consonància amb les veus del poble que aporta una visió diferent, moderna i actual del joc que va governar aquestes terres fins a l'eclosió del futbol i els esports de masses. Una obra que naix gràcies a aquell programa de Ràdio Godella també anomenat Colp a colp i des del qual es bastia una secció de dos minuts que portava com a títol “Un mur de paraules”, precisament la mateixa secció que ara apareix recopilada en aquestes pàgines i que aporta imatges curosament triades a fi d'il·lustrar totes aquelles expressions que en algun moment han eixit del món restringit del trinquet per a arrelar fortes i duradores en la llengua pròpia d'aquest país.

Dades Tècniques
ISBN 9788417213480
Editorial EDICIONS 96 S.L.
Estat Sense Classificar
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 10-2019
Autor SERGI DURBÀ
Preu i percentatge d'IVA 15.00 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación