Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Llibres

Conflicte lingüístic valencià. El País Valencià a l'eix mediterrani

Sinopsi

Conflicte lingüístic valencià. El País Valencià a l'eix mediterrani
Rafael Lluís Ninyoles (València, 1943) fou un dels membres capdavanters d’aquella «minoria activa» de la València dels seixanta que amb els anys ha desplegat una vigorosa obra en l’ampli camp de la sociologia. Ha publicat llibres que han esdevingut obres de referència obligada i ha dirigit una remarcable quantitat de recerques professionals com a membre de l’Institut Valencià d’Investigació Social.

En la línia de recuperar autors clàssics valencians o que tracten temes referits al País Valencià, la Biblioteca Germán Bernácer d’Estudis Econòmics, Polítics i Socials incorpora ara dues obres de referència del sociòleg Rafael Ninyoles: Conflicte lingüístic valencià i El País Valencià a l’eix mediterrani, amb pròleg de Toni Mollà.

Conflicte lingüístic valencià (1969) és el primer llibre de Ninyoles sobre el comportament dels grups lingüístics –és a dir, de l’anàlisi de l’ús (i l’abandó) lingüístic com a vincle social– i va inaugurar en el nostre context cultural les investigacions sobre la societat de l’època. Allunyat sempre de la literatura ideològica i del to doctrinari, Ninyoles va incorporar la sociologia i la psicologia social com a referents de la investigació social. El País Valencià a l’eix mediterrani (1992) és, finalment, una interpretació del país d’acord amb dades d’ordre econòmic, social i cultural, que avalen la idea segons la qual “l’espai valencià-català no és una hipòtesi, sinó un àmbit de constatació empírica, des de distints aspectes culturals”. Vista en conjunt, l’obra publicada i coneguda de Ninyoles representa, per a unes quantes generacions d’investigadors socials, valencians i no valencians, un autèntic paradigma de referència inexcusable.

Dades Tècniques
ISBN 9788497175357
Editorial PUBLICACIONS DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT
Estat Sense Classificar
Llengua de Publicació Valencià
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 12-2017
Autor Rafael Lluís Ninyoles
Pàgines 188
Preu i percentatge d'IVA 16.00 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación