Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Cròniques des de l'infern

Revista Lletres Valencianes núm. 38

Cròniques des de l'infern

Cròniques des de l’infern. Manel Alonso i Català. Onada Edicions. Benicarló, 2013

 

Cròniques des de l’infern és l’encertat títol sota el qual Antoni Rovira ha fornit una antologia de cinquanta articles de Manel Alonso, fruit de la seua col•laboració en diversos mitjans de comunicació. L’obra, publicada el juny de 2013, parteix del propòsit declarat de constituir una ferramenta pedagògica per a treballar la intertextualitat tenint com a referent La Divina Comèdia. Tanmateix, més enllà de la proposta de fer-les servir a les aules acarant els textos d’Alonso amb els de Dante Alighieri, aquestes cròniques quotidianes han estat escrites i compilades amb la suficient intel•ligència per a erigir-se com un volum sòlid i unitari.

La perícia antològica salva el conjunt d’esdevenir un collage de pedaços mal encastats per a conformar un quadre puntillista amb petites pinzellades que recullen l’actualitat més rabent dels darrers anys. No debades, els articles se centren en temes com ara la crisi econòmica, el merescut descrèdit de la classe política o el paper de la literatura en la societat. Potser, aquesta mateixa immediatesa condiciona el llindar de la reflexió perquè els textos s’adrecen a un públic vast des d’una proximitat desacomplexada. Només la distància del temps ens permetrà avaluar amb justícia aquesta mena de Seurat del qual ara sols hi distingim gotes de color sense poder assaborir-ne el conjunt.

Joanjo García

Revista Lletres Valencianes núm. 38

 

Cròniques des de l'infern

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación