Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies
Portada > Críticas

Críticas

El temps és mentida

Sense el temps

Joanjo Garcia es planteja un repte notable: fer literatura al marge del temps. I dissenya una trama fragmentària, una mena d’àlbum fotogràfic que retrata moments del passat i del present. Sempre estantissos. Però lligats els uns amb els altres. I, en conjunt, plens de sentit.
Félix se mete en lios

Una adolescència desastrosa

Des que Aidan McFarlane i Ann McPherson publicaren als anys noranta el seu exitós Diari d’un jove maniàtic, on Peter Payne escrivia en el seu diari personal tot allò que passava pel cap de la seua hipocondríaca ment adolescent, moltes han sigut les novel·les juvenils que, escrites a la manera de diaris personals en primera persona, ens han contat les desventures d’aquesta etapa vital un t
La màquina de les abraçades

Abraçades per a tothom

El protagonista d’aquest àlbum il·lustrat és un infant amb uns braços molt especials ja que estan preparats per a fer les millors abraçades. Si hi ha alguna cosa que pot envoltar amb els seus braços, l’abraçarà. De fet, és tan increïblement competent abraçant que ell mateix s’ha batejat com la «Màquina de les abraçades». Ningú pot resistir-se-li.
Els valencians, des de quan són valencians?

Relats sobre els orígens

Una de les qüestions que la Il·lustració i el segle XIX ens deixaren entorn de la idea que tenim sobre les nacions i les identitats col·lectives és entendre-les com a ens orgànics i vius. Les nacions naixien en algun moment, creixien i, si tenien mala sort, desapareixien, però sempre romanien en el (un) temps.
El granjero y el payaso

Noves amistats

El granjero y el payaso és un conte sense paraules que, mitjançant unes magnifiques il·lustracions, ens parla sobre la importància de l’amistat i la companyia. Una tendra història sobre les relacions intergeneracionals i la necessitat que tots tenim d’estimar i riure.

Un vell granger treballa al camp. Llarga barba blanca, barret i roba negra, brusa blanca.
EDICIONS

Coses que no s’han de fer una vesprada avorrida de pluja

Dis-li-ho a la mare, dis-li-ho al pare és un àlbum il·lustrat que parla d’un comportament habitual amb els pares del qual, posteriorment, s’han de penedir. De fet, si pensem en els més grans, podríem subtitular aquest llibre com «l’art de delegar» però, des del punt de vista dels infants, el subtítol seria, en canvi, «l’art de traure profit d’aquesta situació».
Algú com tu

Roald Dahl per a adults: humor negre i divertida perversió en 'Algú com tu'

Aina Vidal. Filòloga

Aquesta setmana podrem gaudir d’una nova publicació literària que aprofita la celebració del centenari del naixement de Roald Dahl. Arriba a les llibreries una nova edició del clàssic Algú com tu, un volum amb les seues millors històries per a adults, de la mà de Sembra Llibres.
Na Desconeguda

Na Desconeguda

L’any 1989 l’escriptor de Cullera (Ribera Baixa) Manel Joan i Arinyó obtenia el prestigiós Premi Sant Joan de Narrativa amb una deliciosa novel·la, Les nits perfumades. Una narració en la qual, com una aranya de la ribera del riu Xúquer, el nostre autor teixia amb el fil de la memòria una part fonamental de la seua història personal i familiar.
No mataràs

Recuperant un mite perdut

Encara que No mataràs, de l’escriptor Víctor Labrado (Sueca, 1956), se’ns presenta amb forma de novel·la, és en realitat un exhaustiu exercici de recuperació de la memòria, sense concessions a la ficció.
El ciudadano perfecto

Un territori lliure de dolor, de malaltia i de passió

En un món en aparença perfecte, alguns individus comencen a qüestionar-se si no han pagat un preu excessiu per accedir a aquesta vida plana, sense daltabaixos. El ciutadà perfecte és una obra a mig camí entre la ciència-ficció i la novel·la d’intriga.

Si quieres estar al día de las novedades de nuestra página y saber qué pasa en el mundo del ensayo te invitamos a unirte a nuestro newsletter.

SUSCRÍBETE A NUESTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Acceso
Destacados
Lletres Valencianes Editors TV
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación