Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies
Portada > Críticas

Críticas

Ser valencians

'Ser valencians', les dificultats

O la Dificultat de ser valencians, una dificultat que Ricard Pérez Casado havia pensat a destacar en el títol del seu llibre, Ser valencians; imagine que una Dificultat amb majúscules.

Una dificultat que en realitat en són moltes, començant per la geogràfica: un país allargassat, ple de valls i muntanyes perpendiculars a la costa.
El llibre secret de les princeses que també es tiren pets

Princeses flatulentes, valentes i inconformistes

De segur que molts sabeu que a Bromera ens agraden, i molt, les princeses. Personatges gràcils i bells, vestits amb sumptuosos vestits engalanats amb qualsevol variant del color rosa. Tanmateix, heu de saber que les nostres princeses són molt  especials. Encara que vesteixen de rosa i són bellíssimes i elegantíssimes, també  fan coses com tirar-se pets o torcar-se el nas.
Això era un Alfabet

Simfonia en tapes dures

Quants elefants caben dins d’un sobre? Quant de temps trigarà la moneda a arribar al fons del forat? Quants metres de distància separen l’Edmund de l’espai?

Això era un alfabet és un llibre ple de preguntes i algunes respostes, que avança xino-xano mentre ens presenta les lletres de l’alfabet amb una història pensada expressament per a cadascuna.
Com un record d'infantesa

De premis i collites

La notícia del guardó a Com un record d’infantesa al llibre juvenil millor editat no resulta sinó la confirmació d’una evidència per tots aquells que ens hi havíem acostat amb curiositat a l’estrena de Feliu Ventura com a narrador.
El manga de los cuatro inmigrantes

El manga de los cuatro inmigrantes. Una experiencia japonesa en San Francisco, 1904-1924

La editorial valenciana El Nadir abre el cofre de los tesoros con la publicación en España de El manga de los cuatro inmigrantes. Una experiencia japonesa en San Francisco, 1904-1924, un artefacto extraño y fascinante donde los haya.
Per molts anys!

Per molts anys!

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha atorgat enguany el Premi al llibre infantil millor editat a Per molts anys, de Dani Miquel i Fran Parreño. Aquest premi, que s’atorga cada 20 de novembre, Dia del Llibre Valencià, es lliura a obres en què hi ha una correspondència clara entre el contingut i l’aspecte formal, la qualitat i la innovació.
Tzoé

Lectors, a la feina

Una xiqueta especial apareix una matinada a la granja de Ximo. Va sola. No entén cap de les llengües en què se li podien adreçar. De seguida, dóna mostres d’una intel·ligència especial. Tan especial, que no s’adapta a la guarderia, perquè «hi diuen ximpleries, fan riures falsos, conten contes estúpids i juguen a jocs monòtons».
Bressolant

Un llibre/disc recupera la cançó de bressol a través de les veus actuals

Les cançons de bressol estan interpretades per Mara Aranda, Mireia Vives, Eva Dénia, Carraixet, Miquel Gil, Pep Gimeno “Botifarra” i Dani Miquel, entre d’altres.

A terres valencianes es conserva un ric corpus de cançons de bressol tradicionals que malauradament estan caient en desús. I l’única manera de recuperar aquest patrimoni immaterial és revitalitzant-lo.
Els dimonis que dicten

Els dimonis que dicten

Acaba de publicar-se Els dimonis que dicten (Editorial afers), una tria de les columnes que Salvador Vendrell escriu setmanalment al diari Levante. Anteriorment, n’havia aparegut una altra amb el títol de Columnes de paper (Perifèric edicions).
Poesía completa. César Simón

O César o la nada

Con la publicación de la Poesía completa de César Simón en un solo tomo, la editorial Pre-Textos nos devuelve los versos de un poeta casi secreto. Una magnífica oportunidad, pues, para que los lectores descubran (o redescubran) este canto a la vida, bella y dolorosa a un tiempo.

Si quieres estar al día de las novedades de nuestra página y saber qué pasa en el mundo del ensayo te invitamos a unirte a nuestro newsletter.

SUSCRÍBETE A NUESTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Acceso
Destacados
Lletres Valencianes Editors TV
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación