Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Críticas

Críticas

Peccata minuta

‘Peccata minuta’ de Conxa Rovira

«La carn vol carn», deia Ausiàs March en aquell vers que encapçala com a citació els nostres amants més famosos. Siga quin siga el sentit amb què vulga interpretar-se, l’expressió implica fam. No debades, sexe i menjar van ben sovint aparellats.
La frontera del cel

L’univers en paraules d’anar per casa

Una «idea una miqueta boja». Així és com el mateix autor descriu aquesta obra. La frontera del cel de Roberto Trotta (publicat dins la nova col·lecció «Urània» de la Institució Alfons el Magnànim) és un llibre curt però molt curiós que fa pensar sobre moltes coses, no només sobre astronomia.
Les fronteres de Walter Benjamin

La Frontera de Muñoz Redón

Les fronteres de Walter Benjamin és el títol amb què l’autor de Sant Sadurní d’Anoia Josep Muñoz Redón va obtindre l’any 2020 el Premi Josep Vicent Marqués d’Assaig en Valencià (XXXVIII Premis Ciutat de València).
Animetes santes

Animetes santes

Amb el suggeridor títol d’Animetes santes. Costums tradicionals valencians sobre el més-enllà’ l’editorial Bullent acaba de publicar el 21é Premi Bernat Capó de la Diputació de València, obra de l’historiador i arxiver d’Alcoi, Josep Lluís Santonja, el qual ha treballat, sobretot, temes locals.
L'estupor

Notes de lectura: ‘L’estupor’ de Josep Iborra, el doble moviment d’un lector

El 2018 va aparèixer pòstumament L’estupor de Josep Iborra, publicat per l’editorial Afers.
Pell de seda

'Pell de seda', de Vicent Sanhermelando

Aquest llibre va guanyar el 36è Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor l’any 2016 i va ser publicat per Edicions del Bullent l’any 2017.

Vicent Sanhermelando i Bellver (Alboraria, 1957) compagina el seu treball d’orientador escolar i professor amb l’escriptura. L’autor reconeix que es va incorporar tard a la literatura de ficció.
Una història de la literatura infantil i juvenil valenciana

Una història de la literatura infantil i juvenil

Francesc Gisbert (Alcoi, 1976), és doctor en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i professor de llengua i literatura per a l’Educació Secundària. També ha impartit cursos de formació per al CEFIRE i per a diverses universitats sobre cultura i literatura popular i contemporània i sobre foment de la lectura.
La revolució de la impremta. La contribució de la tipografia al desenvolupament de la Catalunya moderna

‘La revolució de la impremta. La contribució de la tipografia al desenvolupament de la Catalunya moderna’, de Xevi Camprubí

Quan Philippe Berger afirmava l’any 1987 que la introducció de la impremta i el comerç del llibre a la València renaixentista no havien aportat cap canvi important en el volum de lectors en qualsevol segment de la societat valenciana, no s’equivocava massa.
El silenci trencat

‘El silenci trencat’, de Maluy Benet

Amb l'estudi perfumat per les pomes torrades amb mistela que acabe de fer, segons la recepta d'un dels personatges del llibre, em dispose a parlar de la quarta novel·la de Maluy Benet, publicada per NPQ Editores.

El llibre presenta l'autora, en la solapa, amb un resum exacte de la biografia i de l'obra. Poques vegades aquesta informació és tan precisa.
Espurna

Una flama que mai no s’encengué: ‘Espurna’, de Xavier Serra

Amb Espurna, Xavier Serra s’estrena amb la novel·la testimoni, de no ficció. Una obra que conta la història d’un grup de joves que van viure la clandestinitat de la dictadura franquista i que, amb molt d’entusiasme, van militar en partits de l’esquerra més compromesa amb el nostre país. Volien participar en una revolució que consideraven cosa feta.
Más Críticas >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación