Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies
Portada > Críticas

Críticas

Molècules. Els elements i l'arquitectura de tot

'Molècules'

Quan Theodore Gray llegia les memòries d’Oliver Sacks, recentment desaparegut, va entendre que la taula periòdica del Museu de Ciències de Kensington que descrivia Sacks era, en efecte, una taula. Una taula amb potes, una taula periòdica taula. Un malentès que només durà uns moments.
Dones

Dones, un calidoscopi per observar la bellesa

Passar les pàgines d’aquest llibre és com fer girar un calidoscopi i restar hipnotitzats davant de tanta bellesa; de tantes dones fascinants, úniques, irrepetibles. Inventades, somiades, recordades o llegides, totes elles han quedat en la memòria de Camilleri, que ha volgut retre’ls el seu personal homenatge.
Els calçotets de l'ós blanc

A la recerca dels calçotets

Aquesta és la història d’un ós que ha perdut els calçotets. I trobar-los no serà una tasca senzilla. És per això que el seu amic ratolí l’ajudarà a buscar-los.
Biografies parcials III

Literatura cívica exemplar

El projecte de les Biografies parcials, de Xavier Serra, presenta personalitats cíviques determinants en allò que anomenem el redreçament del poble valencià. És una tasca necessària, i per més que l’adjectiu podria ser coartada de qualsevol bunyol, l’autor salva eixe perill amb una admirable resolució de les seues investigacions.
La memòria del sabor

La gastronomia és un lloc en el món

Com qui abans d’iniciar un discurs veu necessari deixar clar el seu posicionament –el lloc des del qual parla–, en les primeres pàgines de La memòria del sabor, Joan Garí es declara fanàtic «dels sabors tradicionals, les receptes anyenques i els plats ancestrals». És a dir, militant de la causa golafre amb un extra d’arrelament al territori.
Úter

'Úter'

Després de la publicació dels llibres de poesia Gradual, amb el qual va obtindre el Premi Manuel Rodríguez Martínez d’Alcoi, i que després li va valdre el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2009, i La llum garbellada, que obtingué el Premi Ibn Hazm Ciutat de Xàtiva 2011, torna Josep Maria Balbastre (Ròtova, 1962) a oferir-nos un nou poemari amb un títol breu i suggeri
Una llegenda de Sant Jordi

Una llegenda de Sant Jordi

Una nena i un nen fan junts, a la platja, un gran castell de sorra. Enjogassats, comencen a fabular:“Vet aquí que una vegada en una terra molt llunyana, a l’altra banda del mar, hi havia un país molt ric”.
 

Imagineu un nen i una nena clarament africans o millor magribins, com els que heu vist a l’Àfrica o millor al Magrib, o com els imagineu tòpicament, tant fa.
La passejadora de gossos

'La passejadora de gossos'

Manela, una jove estudianta de filosofia a la Universitatde València que per a guanyar-se la vida es dedica a passejar gossos, és la singular protagonista, la veu narrativa i el vincle d’enllaç entre tots els personatges de la darrera novel·la de Francesc Bodí, La passejadora de gossos.
El temps de Sara

Revisita al clàssic del viatge en el temps

El temps de Sara reprén el gran mite del viatge en el temps, del trànsit màgic a una altra realitat o dimensió desconeguda, com ho han fet tantes altres històries contemporànies de la literatura i del cinema. La gràcia d’aquest relat és que domina de tal manera aquest travessar present-passat, que el traspassament ens resulta fàcil, creïble, assumible, atractiu.
Paraules de Júlia

Paraules de Júlia

Suposa un trasbals i un gran misteri que, amb setze anys, aquella amiga que t’havia promès que t’acompanyaria per sempre –sense ser conscient de les inferències dels anys–, un cop torni de les vacances d’estiu es reclogui en si mateixa, desaparegui de l’escola i no vulgui saber res més de tu ni de ningú.

Si quieres estar al día de las novedades de nuestra página y saber qué pasa en el mundo del ensayo te invitamos a unirte a nuestro newsletter.

SUSCRÍBETE A NUESTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Acceso
Portal d'Editors Gremi Llibrers APIV Bibliotecarios
Destacados
Lletres Valencianes La Setmana 2015 Sobre la lectura Pais del Llibre Editors TV Escola de pares i mestres per a la lectura Escriptors valencians actuals L'aventura de triar un llibre
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación