Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Críticas

Críticas

Cerimònia del te

‘Cerimònia del te’ de Cristina Àlvarez Roig

Cristina Àlvarez Roig és arquitecta i treballa al seu despatx de Mollet del Vallès. Actualment, és una de les veus poètiques emergents en la literatura catalana.
L'últim dels valencians

El País Valencià que no va ser

L'últim dels valencians és una ucronia amb elements de novel·la en clau.
Els nous rostres del feixisme

Enzo Traverso, 'Els nous rostres del feixisme'

El contingut del llibre el constitueix una conversa, mantinguda a París el 2016, entre l'antropòleg Régis Meyran —que fa el paper d'inquiridor— i Enzo Traverso, el reputat historiador (també) de les idees, que exposa el seu pensament sobre el tema que dóna títol al llibre: les noves formes adoptades pel feixisme. La versió catalana és de Gustau Muñoz.
Les espines del peix

‘Les espines del peix’ de Josep Colomer, l’escriptor que escrivia en secret

Ben poc, o quasi res, havíem sentit parlar fins ara de Josep Colomer (Benitatxell, 1957) en l’àmbit literari. De fet, fins ara Colomer –mestre i llicenciat en filologia catalana– havia escrit sobre l’arquitectura tradicional i havia editat les memòries d’un vicari de la comarca de la Marina, i poc més.
Unes veus a l'altra part del mur

‘Unes veus a l’altra part del mur’ de Vicent Enric Belda

El terror és un gènere literari infravalorat per la crítica i, tanmateix, ha produït obres tan immortals com els seus protagonistes: Dràcula, Frankestein, La dama de blanc, Ligeia, etc. A pesar que he mencionat obres clàssiques, el panorama actual també és ric i variat. Personalment, considere que Stephen King és un mestre d’aquest gènere.
El llapis amb què escric

'El llapis amb què escric' d'Anna Swir: poesia del cos i de la guerra, del patiment i la joia, poesia sense concessions

La literatura polonesa és una de les més potents, valentes i originals entre les literatures europees contemporànies. Tot i no ser un punt de referència gaire segur, els premis Nobel de Sceslaw Milosz (1980) Wislawa Szymborska (1996) i d’Olga Tokarczuc (2018) donen constància d’aquesta força.
Conte contat... Històries en homenatge a Llorenç Giménez el contacontes

'Conte contat. Homenatge a Llorenç Giménez'

Aquell divendres de novembre de 2019 va començar com qualsevol altre any, però la nit seria molt especial: es lliurarien els Premis Literaris Ciutat d’Alzira i els amics i amigues lletraferits, fidels a la convocatòria, ens retrobaríem al voltant d’una taula per compartir notícies, abraçades, riures… Però aquesta vegada teníem un buit notable, faltaria el “rei” de la festa, el no
Pel meu país

Una vida d'activisme: 'Pel meu país', d'Antoni Royo

Amb l’excusa de fer la seua autobiografia, Toni Royo ha escrit un llibre que intenta dibuixar uns anys de la història del País Valencià des de la perspectiva de les comarques del nord.
Diari íntim d'un editor

Un editor despullat

Tot i que l’escriptor xinès resident a Austràlia Uuyang Yu, és un autor certament prolífic, amb més d’un centenar d’obres publicades en el camp de la poesia, la crítica o la traducció, Diari íntim d’un editor és la seva segona novel·la. Yu ha rebut també algunes distincions i premis per les seves obres i ha estat durant molts anys responsable de la revista literària Otherland.
La Gàbia

‘La gàbia’: experiències doloroses i aprenentatges comuns

Quan Germán Machado va escriure aquesta història, res feia presagiar que la publicació al català coincidiria amb el final d’un confinament forçat per una pandèmia que, entre altres coses, ens ha fet sentir més presoners que mai a les nostres cases.
Más Críticas >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación