Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta nuestra política de cookies
Portada > Críticas

Críticas

La memòria del sabor

La gastronomia és un lloc en el món

Com qui abans d’iniciar un discurs veu necessari deixar clar el seu posicionament –el lloc des del qual parla–, en les primeres pàgines de La memòria del sabor, Joan Garí es declara fanàtic «dels sabors tradicionals, les receptes anyenques i els plats ancestrals». És a dir, militant de la causa golafre amb un extra d’arrelament al territori.
Úter

'Úter'

Després de la publicació dels llibres de poesia Gradual, amb el qual va obtindre el Premi Manuel Rodríguez Martínez d’Alcoi, i que després li va valdre el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2009, i La llum garbellada, que obtingué el Premi Ibn Hazm Ciutat de Xàtiva 2011, torna Josep Maria Balbastre (Ròtova, 1962) a oferir-nos un nou poemari amb un títol breu i suggeri
Una llegenda de Sant Jordi

Una llegenda de Sant Jordi

Una nena i un nen fan junts, a la platja, un gran castell de sorra. Enjogassats, comencen a fabular:“Vet aquí que una vegada en una terra molt llunyana, a l’altra banda del mar, hi havia un país molt ric”.
 

Imagineu un nen i una nena clarament africans o millor magribins, com els que heu vist a l’Àfrica o millor al Magrib, o com els imagineu tòpicament, tant fa.
La passejadora de gossos

'La passejadora de gossos'

Manela, una jove estudianta de filosofia a la Universitatde València que per a guanyar-se la vida es dedica a passejar gossos, és la singular protagonista, la veu narrativa i el vincle d’enllaç entre tots els personatges de la darrera novel·la de Francesc Bodí, La passejadora de gossos.
El temps de Sara

Revisita al clàssic del viatge en el temps

El temps de Sara reprén el gran mite del viatge en el temps, del trànsit màgic a una altra realitat o dimensió desconeguda, com ho han fet tantes altres històries contemporànies de la literatura i del cinema. La gràcia d’aquest relat és que domina de tal manera aquest travessar present-passat, que el traspassament ens resulta fàcil, creïble, assumible, atractiu.
Paraules de Júlia

Paraules de Júlia

Suposa un trasbals i un gran misteri que, amb setze anys, aquella amiga que t’havia promès que t’acompanyaria per sempre –sense ser conscient de les inferències dels anys–, un cop torni de les vacances d’estiu es reclogui en si mateixa, desaparegui de l’escola i no vulgui saber res més de tu ni de ningú.
Les sabates i altres poemes

La forta singularitat lírica d'Isabel Robles

La integració d’escriptores procedents de La Manxa ha estat un dels casos més exòtics de la nostra literatura.
Sobre una neu invisible. Notes d'un dietari, 2003-2005

Créixer amb les beceroles per cisell

Si començàrem la lectura per la darrera anotació publicada per Vicent Alonso, en aquestes pàgines trobaríem uns elements transversals en tot el llibre i d’una potència inesgotable. A banda d’anècdotes del moment i la transmissió d’una actitud humana, moderada, vitalment reflexiva, hi escriu: «Però en aquest final, més que com a escriptor, preferisc recordar-me com a lector. (...
El bosc protector

El bosc protector: una proposta

El llibre de Ricardo Almenar, Premi d’Assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta, té per objectiu presentar una proposta de remuneració dels serveis ecològics que els boscos presten, perquè els boscos, a casa nostra –com diu l’autor–, són més protectors que productius.
La venjança dels Panteres Negres

La venjança dels Panteres Negres

Guanyadora del premi Fundació Bancaixa de Narrativa juvenil 2015, La venjança dels Panteres Negres m’ha desvetllat de nou l’interès per Gemma Lienas (Barcelona, 1951). Aquesta autora barcelonina ha tornat amb una obra valenta, àgil, amb fonaments ferms, que no deixa que el lector se separi d’aquest thriller de ritme trepidant ni un sol moment.

Si quieres estar al día de las novedades de nuestra página y saber qué pasa en el mundo del ensayo te invitamos a unirte a nuestro newsletter.

SUSCRÍBETE A NUESTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Acceso
Portal d'Editors Gremi Llibrers APIV Bibliotecarios
Destacados
Lletres Valencianes La Setmana 2015 Sobre la lectura Pais del Llibre Editors TV Escola de pares i mestres per a la lectura Escriptors valencians actuals L'aventura de triar un llibre
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación