Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Crítiques

¡Hermanos!

Germans!

A primer cop d'ull, ja reconeixem el segell (inconfusible) de Rocio Bonilla: un dibuix que empatitza amb els infants, uns personatges d’ulls grossos i expressió simpàtica, un traç àgil i una gamma cromàtica bastant uniforme, sense grans contrastos. Després d’alguns títols de força èxit, l’autora manté la seva línia habitual amb Germans!, en què signa il·lustració i text.
Tirant lo Blanch

Allargant la vigència del clàssic

Un dels grans danys col·laterals de les lectures obligatòries que ens fan llegir a l'escola i a l’institut és que de vegades alguns títols queden irremeiablement associats al tedi que comporta una imposició.
Què saps de Vidal Palau?

Què saps de Vidal Palau?

Eduard Penadés és l’únic membre del consell de redacció d’un diari digital valencià si no hi comptem el director. Els canvis tecnològics han afectat d’allò més els darrers anys el funcionament dels mitjans de comunicació, sobretot la premsa en paper, i encara a hores d’ara no sabem quins camins prendran en el futur.
Ànimes negres

Ànimes negres

Ànimes negres, la darrera novel·la de Leandro Sagristà, narra la investigació que fa en David per esbrinar els motius de l'assassinat del seu avi: la policia indica que el mòbil ha estat el robatori, però en David no ho veu gens clar. En la recerca de pistes, descobrirà un passat familiar carregat de secrets.
L'estupor

L'estupor

Set anys després del traspàs de Josep Iborra, l’editorial Afers ens oferix un recull de petits assajos d’aquest autor amb una nota introductòria del seu fill, el també crític literari Enric Iborra, sota el títol de L'estupor.
On són les claus?

«És que jo no sé tirar»

La protagonista d’aquest llibre té moltes coses al cap. Massa. Tantes, que no recorda on ha deixat les claus del cotxe. I té pressa. Molta pressa. 

Busca i rebusca per habitacions i calaixos sota la mirada atenta del seu fill, que observa tots i cadascun dels elements amb què va topant-se sa mare. Perquè sa casa –com sovint ho estan les cases– està plena de petits tresors.
Max i els superherois

Ma mare és una superheroïna, encara que això només ho sé jo

Per a molts xiquets i xiquetes, els pares podrien ser superherois, perquè els adoren, perquè els veuen com els seus protectors. A Max li encanten, però en té un de preferit: Megapower, que en realitat és una superheroïna. Li agrada perquè és valenta i molt intel·ligent: pot programar computadores, controlar robots i desxifrar codis ocults.
Cantem amb Dani Miquel

Cantem amb Dani Miquel

El darrer mes de novembre, Bromera va publicar un nou projecte de Dani Miquel. Aquesta unió entre l’editorial i el músic ha donat com a resultat un producte audiovisual atractiu i d’acord amb els temps, tal com expliquen els editors. Es tracta de Cantem amb Dani Miquel, una obra que incorpora alguns dels èxits del cantacançons valencià en un llibre DVD.
Crònica de la vall i el mercat

Per què els homes semblen més burros que les dones?

Les dones protesten cada vegada més i van guanyant terreny. Fan bé, perquè entre els homes, n’hi ha cada burro... Existeixen més lectores que lectors. I prompte hi haurà més dones millor preparades per a treballar i viure, que homes. Els homes miren els llibres de reüll, com si els hagueren de pegar un mos. I estan començant a ser l’antimodel de tot.

Comunitats imaginades

Agafe aquest llibre amb certa prudència: no estic acostumada a llegir assaig i molt menys textos tan densos. La lectura se’m fa costera, entre el treball i altres ocupacions sempre llegisc abans d’anar a dormir o en el transport públic i Comunitats imaginades és una lectura densa que demana atenció i tranquil·litat.
Més Crítiques >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación