Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Crítiques

Els paisatges trobats

Els paisatges trobats

Hi ha verbs, o alguna de les seues diverses accepcions, que no hem aprés a casa, al carrer o a l’escola, sinó que hem descobert i els hem fet nostres a través de la lectura de l’obra d’un escriptor.
Si ha nevat

Si ha nevat

Si ha nevat comença amb un desig universal: una treva amb la mort. Una cita amb la mort que per al protagonista –com per a tothom- és ineludible però que per a Jordi Llopis, que té noranta anys, està molt més prop.
L'ofici de lector

L'ofici de lector

No conec cap escriptor que no siga també lector. És com si una cosa anara irremeiablement unida a l’altra. En algun lloc ocult, aïllat, potser hi ha un lletraferit que no haja guaitat mai la pàgina d’un llibre. Una subespècie humana per catalogar.

Hi ha lectors de tota mena. Lectors voraços que van pel món afamats devorant qualsevol lletra impresa.
Blanc breu

Blanc breu, M. Carme Rafecas

“RUNES

Som cada bri d’amor de les runes de Selma,

cada escala tremolosa del campanar de Marmellar.

[…]

els llaguts de l’Ebre i l’antiga Mequinensa,

el rellotge aturat del campanar de Faió.” (p. 37)

M.
Veus de ciència

Nous tebeos per a intel·lectuals

Joan Fuster, sempre tan prolífic a l’hora d’encunyar etiquetes enginyoses sobre qualsevol cosa, anomenava “tebeos per a intel·lectuals” els assajos que ell i altres perpetraven en els anys heroics anteriors a la despenalització del nostre idioma. El rètol m’ha tornat al cap en llegir Veus de ciència, de Martí Domínguez.
La sorra del rellotge

La sorra del rellotge

Maria Enrich, professora de Secundària i autora de diverses obres de literatura infantil i juvenil, signa La sorra del rellotge, novel·la que narra una etapa de la joventut de l'àvia de la Gal·la i la Patrícia.
Una dolça cançó

Una dolça cançó

L'any passat em vaig proposar llegir més llibres escrits per dones. Del lament a l’acció, vaig pensar-hi.

La portada no fa justícia a la novel·la, la traducció de Lluís-Anton Baulenas sí.
Dones d'aigua, hòmens de fang

Dones d’aigua, hòmens de fang

"També foren feliços per a mi aquells dies a Xàtiva, abans de la guerra. Quan encara l’amenaça de les aigües era un temor que la mare percebia en l’aire com una olor de lluny, però acostant-se. Llavors va esclatar la guerra i el pare es va allistar immediatament". (p.
Insomne vida sonora

La vida sonora

Mercè Claramunt és una dona intel·ligent, tendra, dialogant, seductora, sensual, amb talent i amb una capacitat autocrítica tan desmesurada (i disculpe’m aquest darrer adjectiu, no és normal en mi, ja que sóc d’aquells que creuen que un gran nivell d’autocrítica és imprescindible en qualsevol faena) que li ha retallat l’ànsia que sovint patim els escriptors de publicar al preu que
Loly Ferrer i l'enigma Gulliver

Loly Ferrer i l'enigma Gulliver

D'un dia per l’altre una estàtua ciclòpia que representa Gulliver a Lil·liput desapareix a l’espai que ocupava el Túria a València capital. Suposo que, com jo, ignoràveu l’existència del Parc Gulliver al cap i casal. Serà un cas per a una detectiu preadolescent, la menuda i pèl-roja Loly Ferrer.

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación