Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Crítiques

La pornografia de les petites coses

Tornar a un lloc on mai has estat

Joanjo Garcia ha consolidat en pocs anys un contrastat ofici de narrador. En 1912 va guanyar el premi Enric Valor amb Quan caminàrem la nit (un volum que indagava en els interrogants del 23F i se situava argumentalment a la València de mitjans anys 90) i tres anys després va aconseguir el Ciutat d’Alzira amb El temps és mentida (una obra més arriscada narrativament).
El drac del Patriarca

El drac del patriarca; L'escala de la donzella

Edelvives, de la mà d’Alícia Casanova, llança la col·lecció «Terra de Llegendes», amb relats de la tradició valenciana adaptats per als més menuts. Els textos, en lletra lligada, exposen les històries de forma entenedora, evitant els detalls escabrosos tot i mantenir-se força fidels a l’herència popular.
Llum a l'atzucac (dietari, 2012-2016)

L'únic i veritable motiu

Ramon Ramon (Catarroja, 1970) es va donar a conèixer com a dietarista amb el volum Dins el camp d’herba (Perifèric, 2014). Molts vam saludar aquella incursió prosística com l’estrena d’una veu interessant, amb coses a contar. El volum incloïa anotacions datades entre els anys 2009 i 2012.
Relats d'un futur imperfecte

Relats d'un futur imperfecte

En un sol volum Mariló Àlvarez Sanchis (València, 1987) agrupa nou relats de ciència-ficció d'entre una desena i poc més de vint pàgines cada un. Les històries ens enfronten a un món on, d'una manera o altra, la mort sempre és present, situada en nou distopies que ens dibuixen un futur molt negre.
L'efímer i l'etern

L'efímer i l'etern

L’ésser humà, quan té l’oportunitat de reduir la velocitat en la cursa cap a enlloc que l’obliga a estar tens, estressat, ansiós i troba un lloc tranquil on aparcar, si encara se’n recorda, respira a fons i reflexiona sobre la pròpia existència.
De plantes, talaies i cims (i una aroma)

Començar a construir alternatives

Els objectius d’aquesta banda nascuda a Alcoi l’any 2000 i amb base a la ciutat de Barcelona són oferir una visió crítica de la societat, com també expressar, suggerir i evocar emocions i sentiments d’allò més universals.
¡Hermanos!

Germans!

A primer cop d'ull, ja reconeixem el segell (inconfusible) de Rocio Bonilla: un dibuix que empatitza amb els infants, uns personatges d’ulls grossos i expressió simpàtica, un traç àgil i una gamma cromàtica bastant uniforme, sense grans contrastos. Després d’alguns títols de força èxit, l’autora manté la seva línia habitual amb Germans!, en què signa il·lustració i text.
Tirant lo Blanch

Allargant la vigència del clàssic

Un dels grans danys col·laterals de les lectures obligatòries que ens fan llegir a l'escola i a l’institut és que de vegades alguns títols queden irremeiablement associats al tedi que comporta una imposició.
Què saps de Vidal Palau?

Què saps de Vidal Palau?

Eduard Penadés és l’únic membre del consell de redacció d’un diari digital valencià si no hi comptem el director. Els canvis tecnològics han afectat d’allò més els darrers anys el funcionament dels mitjans de comunicació, sobretot la premsa en paper, i encara a hores d’ara no sabem quins camins prendran en el futur.
Ànimes negres

Ànimes negres

Ànimes negres, la darrera novel·la de Leandro Sagristà, narra la investigació que fa en David per esbrinar els motius de l'assassinat del seu avi: la policia indica que el mòbil ha estat el robatori, però en David no ho veu gens clar. En la recerca de pistes, descobrirà un passat familiar carregat de secrets.
Més Crítiques >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación