Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Crítiques

La desfeta del sistema financer valencià

La desfeta del sistema financer valencià

«Al amigo el favor, al enemigo la ley», aquesta sentència del vell caciquisme espanyol que alguns atribuïxen al comte de Romanones descriu a la perfecció no sols els darrers cent cinquanta anys de la política espanyola, també és la base per a entendre la versió del capitalisme a l’Estat Espanyol, anomenat capitalisme castís o capitalisme d’amiguets.
Escrits contra el silenci

Escrits contra el silenci

Joan Fuster ha estat, sense cap mena de dubte, l’intel·lectual valencià més rellevant del segle xx, la seua obra fou una lluita constant contra el silenci.
Heidi, Lenin i altres amics

‘Heidi, Lenin i altres amics’ de Joanjo Garcia

Joanjo Garcia és un professor i escriptor valencià que ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació i ha guanyat diversos guardons. Amb Heidi, Lenin i altres amics ha guanyat el Premi València Alfons el Magnànim de Narrativa.
Un llibre dels Pirineus

«Un llibre dels Pirineus»

Llegir Kurt Tucholsky no deixa indiferent i si a sobre del que escriu —o millor dit, va escriure— és del teu país, encara menys. Tucholsky (Berlín 1890-Goteborg 1935) va viatjar durant dos mesos del 1925 a banda i banda dels Pirineus i d’aquest recorregut en va sorgir Un llibre dels Pirineus publicat el 1927 i que, gràcies a l’Editorial Afers [trad.
El misteri de la casa Folch

El misteri de la Casa Folch

Estarem d’acord que les cases majestuoses, abandonades o no, exerceixen una atracció magnètica en la imaginació dels adolescents quan juguen a ser transgressors. Si, a més, les circumstàncies històriques que envolten la construcció ofereixen més ombres que llums, la imaginació es desferma. Així s’esdevé amb en Marc, redactor de la revista de l’institut.
Biografies Parcials (4) Impuls

Biografies parcials d’un retaule global

En els primers anys d’aquest segle, i induïts per Francesc Foguet i Mireia Sopena, amb la col·laboració de l’editor Francesc Mestres, un grup de joves inconscients de vint-i-molts i trenta-pocs anys ens vam fer el ferm propòsit d’encetar una col·lecció d’assajos en català.
La primera onada

La primera onada

Atzars de la vida m'han portat a ser jo mateix qui critiqui la segona obra publicada per Mariló Àlvarez Sanchis (València, 1987): La primera onada. Singularitzant-se en el panorama literari juvenil, l'autora torna a afrontar la ciència-ficció, però aquesta vegada amb una novel·la sencera, no com a Relats d'un futur imperfecte (Edelvives, 2018), que era un recull de nou contes.
La llum del curtcircuit

La llum del curtcircuit

Josep Lluís Roig (Oliva, la Safor, 1967), en La llum del curtcircuit (Bromera, 2018), ens oferix trenta poemes de vers lliure marcadament narratius, més un petit que fa d’introducció i que porta com a títol Zero.

El llibre està escrit en primera persona.
Llum a l'atzucac (dietari, 2012-2016)

Llum a l’atzucac

Hi ha traçats urbans que conformen un laberint on ens podem perdre en nits sense lluna si no compten amb un llum que il·lumine els nostres passos. En el laberint del temps la memòria és el far que il·lumina la nostra navegació diària. En l’aventura del viatge és el coneixement.
L'infinit a les teues mans

L'infinit a les teues mans

Enric Senabre (Alcoi, 1964) és professor de filosofia a l'institut, i aquesta voluntat educativa traspua arreu dels llibres que ha publicat fins ara, més amb caire d'assaig que no pas de ficció. Mostra d'això, per exemple, n'és El viatge d'Atena, on els filòsofs ajuden aquesta jove adolescent a decidir el seu futur.
Més Crítiques >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación