Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Crítiques

Anem de festa?

Editorial Tàndem ha posat en marxa una col·lecció destinada a un públic infantil amb la qual, d’una manera amena i divertida, s’intenta explicar als més menuts de la casa algunes de les dades més assenyalades del nostre calendari. La col·lecció porta com a títol «Anem de festa» i s’enceta amb els tres llibres següents: El 9 d’octubre, La màgia del Nadal i Moros i cristians.
Com un record d'infantesa

Alenades de maduresa

Com un record d’infantesa ha suposat el debut literari de Feliu Ventura en el pas valent que significa abandonar els marges de la cançó i embarcar-se en una novel·la. Un salt que recentment també havien escomés Xavi Sarrià amb Totes les cançons parlen de tu i Francesc Ribera, Titot, amb L’assassinat Guillem de Berguedà.
Quan xiula l'avi

Un petit gran objecte

Ni els àlbums il·lustrats són només per a criatures, ni els temes difícils són només per als adults.

Ens ho demostren amb rotunditat Clara Berenguer i César Barceló amb el llibre Quan xiula l’avi, la història –que corprén gent gran i menuda– amb què van guanyar el II Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló.
Paraula i passió. Sant Vicent Ferrer, predicador

Paraula i passió (Sant Vicent Ferrer, predicador)

Albert Toldrà, doctor en Història, Premi Octubre d'assaig 2000, Premi Micalet d'assaig 2011, especialista en cultura medieval i bon coneixedor de la figura i obra de sant Vicenç Ferrer, ha publicat en aquesta mateixa col·lecció En nom de Déu, sobre la Inquisició. L'autor parteix de fonts històriques originals, o bé de fonts literàries.
Les veus i la boira

Les veus i la boira

El vila-realenc Vicent Usó és en l’actualitat un dels novel·listes valencians més sòlids, brillants i ambiciosos. El seu currículum compta amb un nombre important d’obres publicades, així com premis de reconegut prestigi, entre els quals el Premi Alfons el Magnànim de Narrativa 2015 que ha obtingut per la novel·la Les veus i la boira (Bromera, Alzira, 2016).
Orson Welles El poder y la ley

Welles, valors o ressentiment?

Aquesta és invitació a endinsar-se en un univers, el del cineasta Orson Welles, on «poder i llei» són dos temes fonamentals, ja es tracte de processos, drets humans, enriquiments sense causa (lícita), corrupció policial, abús de poder, totalitarismes, aplicació de la llei en benefici propi.
El ciutadà perfecte

El ciutadà perfecte

Una novel·la que il·lustra (esperem que no!) com es veurà la Humanitat d’aquí a mil anys, posem per cas. Una distopia que beu d’altres (com ara 1984 d’Orwell) però que suposa un intent seriós i reeixit de reelaboració i actualització per fer pensar els lectors. En el futur imaginat per Ricart, el dolor, la imperfecció i l’ansietat han quedat eradicats. Però també les emocions.
Ciutat de corrupcions

'Ciutat de corrupcions'

El tràfic d’influències i la corrupció que ha abastat quotes elevades en la societat valenciana fins a corcar la confiança dels ciutadans en la classe política i empresarial és el tema triat per l’escriptor Joan Pla en les seues darreres novel·les, Don Fabrizzio i un cadàver al Prince Building (2011) i Ciutat de corrupcions (2014).
La vida que creix

Versos i il·lustracions per a créixer

Marc Granell és un dels autors valencians més estimats i respectats i la seua extensa trajectòria ha estat recentment motiu d’antologies i estudis diversos.
Lucrècia Borja, la filla del Papa

Lucrècia Borja remasteritzada

L’actor, dramaturg i premi Nobel Dario Fo ha novel·lat una biografia que reconstrueix amb una llum nova els episodis de la vida de Lucrècia Borja, a la qual presenta com una dona culta, intel·ligent, sensible, mecenes de les arts i de les lletres, amant del bon govern, honrada estadista, generosa i altruista.

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Portal d'Editors Gremi Llibrers APIV
Destacats
Lletres Valencianes La Setmana 2015 Sobre la lectura Pais del Llibre Editors TV Escola de pares i mestres per a la lectura Escriptors valencians actuals L'aventura de triar un llibre
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación