Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Crítiques

Els dies gloriosos

Els dies gloriosos

Josep Manuel San Abdon és un obrer de la cultura, un individu honest, constant, que al llarg de la seua vida ha estat al peu d’obra, defenent, construint, creant ja siga en la seua vessant d’agitador cultural (és membre fundador de revistes literàries com ara Llombriu, 1978 i Passadís, 1987), ja siga com articulista i entrevistador sempre pendent de les novetats més interessants del perca
El secret de la pansa

El secret de la pansa

La Diana és una nena anglesa i en morir la mare se’n ve a viure amb l’àvia a Dénia. Durant una excursió escolar, la seva vida fa un tomb propiciat per la màgia de l’art: entra dins d’un quadre de Sorolla que representa uns llauradors que guarden panses per conservar-les. Aquesta irrupció implica un viatge en el temps (1893) i conèixer un nen, Batiste, de la seva edat.
Narcís o l'onanisme

L'obsessió de Narcís

Narcís Almudéver, membre d’una generació que va navegant per la vida entre el desengany i la indignació, sobrevivint a base de treballs precaris i mal remunerats com ara el periodisme, és el protagonista de la primera novel·la del filòleg i escriptor Carles Fenollosa, Narcís o l’onanisme, que ha estat publicada en la col·lecció Jàssena de l’editorial Drassana després d’haver ob
Biografies Parcials (4) Impuls

Vida

Dos llibres molt especials m’han arribat a casa en les darreres setmanes. Es tracta del quart volum —i últim, segons sembla— de les Biografies parcials de Xavier Serra (Afers) i el primer volum de la Història de la cuina catalana i occitana de Vicent Marqués (Edicions Sidillà).
El fugitiu

El fugitiu

El 27 de gener del 1993 van aparéixer en una partida del municipi de Tous (Ribera Alta) els cossos violats i torturats de Miriam, Toñi i Desirée, tres menors desaparegudes uns mesos abans. La tragèdia que la premsa va batejar com el cas de les xiquetes d’Alcàsser commocionà tot el país.
El rebost perfecte. La cuina de Miquel Barrera

El rebost perfecte

Al llarg de la seua vida, ma mare ha estat una dona sense les qualitats més bàsiques per a ser una bona cuinera, el meu pare no s’acostava als fogons ni portant-lo lligat amb una corda, però sort que teníem la meua àvia. Jo, com a comensal, sóc el que es diu un perepunyetes. No saben vostés la quantitat de sopars i dinars socials en què he acabat matant la gana amb un tros de pa amb oli.
El paradís a les fosques

El paradís a les fosques

Viure en el sistema capitalista fa que, de tant en tant, es troba una mina d’or i la riquesa que abans es resistia i costava tant d’aconseguir de colp es posa a l’abast de qualsevol que siga una mica espavilat i el paradís somniat que semblava inabastable només uns anys enrere esdevé una realitat tangible.
Memòries d’un roder

Memòries d’un roder

Sempre he pensat que aquella frase que Plutarc atribuïx al general Pompeu que deia: «Navegar és necessari, viure no» és una sentència a la qual, des de la meua humil modèstia (qui sóc jo per a esmenar Plutarc), no li trobe la gràcia, ja que per a mi viure és el més important, i viure no és sinó anar navegant.
La desfeta del sistema financer valencià

La desfeta del sistema financer valencià

«Al amigo el favor, al enemigo la ley», aquesta sentència del vell caciquisme espanyol que alguns atribuïxen al comte de Romanones descriu a la perfecció no sols els darrers cent cinquanta anys de la política espanyola, també és la base per a entendre la versió del capitalisme a l’Estat Espanyol, anomenat capitalisme castís o capitalisme d’amiguets.
Escrits contra el silenci

Escrits contra el silenci

Joan Fuster ha estat, sense cap mena de dubte, l’intel·lectual valencià més rellevant del segle xx, la seua obra fou una lluita constant contra el silenci.
Més Crítiques >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación