Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Crítiques

Capvespre

Crònica de la València tardofranquista

Si un no coneix la ciutat de València, se la pot imaginar llegint Capvespre. I si ja la coneix, com és el meu cas, descobrirà coses d’ella en les quals no havia reparat.
Pesolet

Pesolet

Davide Cali és autor d’àlbums molt valorats i emblemàtics a casa nostra, com per exemple L’enemic (Takatuka, 2008) o El hilo de la vida (Ediciones B, 2006). Pesolet és un llibre segurament menys ambiciós que aquests altres que comentem, però en la seva senzillesa aconsegueix commoure’ns i sorprendre.
El misteri de la mansió cremada

El misteri de la mansió cremada. Anna Dédalus detectiu

El còmic, com la il·lustració gràfica és, a més d’una manifestació cultural i un recurs expressiu d’indubtable valor com a fi en si mateix, un facilitador com pocs del primer vincle amb la lectura en l’edat primerenca.
Mitjans de comunicació i traducció. Realitat i interpretació

De traductors i traïdors

La traducció d’un idioma a un altre mai no respecta el significat exacte de l’obra original. És el que suggereix aquell traduttore, traditore (‘traductor, traïdor’), expressió italiana que juga amb l’efecte sonor de la successió de dues paraules amb significats discordants.
Insòlita memòria

Insòlita memòria

Vicent Penya és un escriptor al qual la seua brillant i premiada trajectòria com a poeta li ha eclipsat, en bona part, la seua vessant com a narrador. L’obra narrativa de Penya inclou novel·les, llibres de narrativa infantil, i fins i tot estudis, i algun recull d’articles, una vessant menys coneguda però no per això menys interessant.
Ser valencians

'Ser valencians', les dificultats

O la Dificultat de ser valencians, una dificultat que Ricard Pérez Casado havia pensat a destacar en el títol del seu llibre, Ser valencians; imagine que una Dificultat amb majúscules.

Una dificultat que en realitat en són moltes, començant per la geogràfica: un país allargassat, ple de valls i muntanyes perpendiculars a la costa.
El llibre secret de les princeses que també es tiren pets

Princeses flatulentes, valentes i inconformistes

De segur que molts sabeu que a Bromera ens agraden, i molt, les princeses. Personatges gràcils i bells, vestits amb sumptuosos vestits engalanats amb qualsevol variant del color rosa. Tanmateix, heu de saber que les nostres princeses són molt  especials. Encara que vesteixen de rosa i són bellíssimes i elegantíssimes, també  fan coses com tirar-se pets o torcar-se el nas.
Això era un Alfabet

Simfonia en tapes dures

Quants elefants caben dins d’un sobre? Quant de temps trigarà la moneda a arribar al fons del forat? Quants metres de distància separen l’Edmund de l’espai?

Això era un alfabet és un llibre ple de preguntes i algunes respostes, que avança xino-xano mentre ens presenta les lletres de l’alfabet amb una història pensada expressament per a cadascuna.
Com un record d'infantesa

De premis i collites

La notícia del guardó a Com un record d’infantesa al llibre juvenil millor editat no resulta sinó la confirmació d’una evidència per tots aquells que ens hi havíem acostat amb curiositat a l’estrena de Feliu Ventura com a narrador.
El manga de los cuatro inmigrantes

El manga de los cuatro inmigrantes. Una experiencia japonesa en San Francisco, 1904-1924

La editorial valenciana El Nadir abre el cofre de los tesoros con la publicación en España de El manga de los cuatro inmigrantes. Una experiencia japonesa en San Francisco, 1904-1924, un artefacto extraño y fascinante donde los haya.

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación