Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Crítiques

Per molts anys!

Per molts anys!

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha atorgat enguany el Premi al llibre infantil millor editat a Per molts anys, de Dani Miquel i Fran Parreño. Aquest premi, que s’atorga cada 20 de novembre, Dia del Llibre Valencià, es lliura a obres en què hi ha una correspondència clara entre el contingut i l’aspecte formal, la qualitat i la innovació.
Tzoé

Lectors, a la feina

Una xiqueta especial apareix una matinada a la granja de Ximo. Va sola. No entén cap de les llengües en què se li podien adreçar. De seguida, dóna mostres d’una intel·ligència especial. Tan especial, que no s’adapta a la guarderia, perquè «hi diuen ximpleries, fan riures falsos, conten contes estúpids i juguen a jocs monòtons».
Bressolant

Un llibre/disc recupera la cançó de bressol a través de les veus actuals

Les cançons de bressol estan interpretades per Mara Aranda, Mireia Vives, Eva Dénia, Carraixet, Miquel Gil, Pep Gimeno “Botifarra” i Dani Miquel, entre d’altres.

A terres valencianes es conserva un ric corpus de cançons de bressol tradicionals que malauradament estan caient en desús. I l’única manera de recuperar aquest patrimoni immaterial és revitalitzant-lo.
Els dimonis que dicten

Els dimonis que dicten

Acaba de publicar-se Els dimonis que dicten (Editorial afers), una tria de les columnes que Salvador Vendrell escriu setmanalment al diari Levante. Anteriorment, n’havia aparegut una altra amb el títol de Columnes de paper (Perifèric edicions).
Poesía completa. César Simón

O César o la nada

Con la publicación de la Poesía completa de César Simón en un solo tomo, la editorial Pre-Textos nos devuelve los versos de un poeta casi secreto. Una magnífica oportunidad, pues, para que los lectores descubran (o redescubran) este canto a la vida, bella y dolorosa a un tiempo.
El temps és mentida

Sense el temps

Joanjo Garcia es planteja un repte notable: fer literatura al marge del temps. I dissenya una trama fragmentària, una mena d’àlbum fotogràfic que retrata moments del passat i del present. Sempre estantissos. Però lligats els uns amb els altres. I, en conjunt, plens de sentit.
Félix se mete en lios

Una adolescència desastrosa

Des que Aidan McFarlane i Ann McPherson publicaren als anys noranta el seu exitós Diari d’un jove maniàtic, on Peter Payne escrivia en el seu diari personal tot allò que passava pel cap de la seua hipocondríaca ment adolescent, moltes han sigut les novel·les juvenils que, escrites a la manera de diaris personals en primera persona, ens han contat les desventures d’aquesta etapa vital un t
La màquina de les abraçades

Abraçades per a tothom

El protagonista d’aquest àlbum il·lustrat és un infant amb uns braços molt especials ja que estan preparats per a fer les millors abraçades. Si hi ha alguna cosa que pot envoltar amb els seus braços, l’abraçarà. De fet, és tan increïblement competent abraçant que ell mateix s’ha batejat com la «Màquina de les abraçades». Ningú pot resistir-se-li.
Els valencians, des de quan són valencians?

Relats sobre els orígens

Una de les qüestions que la Il·lustració i el segle XIX ens deixaren entorn de la idea que tenim sobre les nacions i les identitats col·lectives és entendre-les com a ens orgànics i vius. Les nacions naixien en algun moment, creixien i, si tenien mala sort, desapareixien, però sempre romanien en el (un) temps.
El granjero y el payaso

Noves amistats

El granjero y el payaso és un conte sense paraules que, mitjançant unes magnifiques il·lustracions, ens parla sobre la importància de l’amistat i la companyia. Una tendra història sobre les relacions intergeneracionals i la necessitat que tots tenim d’estimar i riure.

Un vell granger treballa al camp. Llarga barba blanca, barret i roba negra, brusa blanca.

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación