Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Crítiques

Cantem amb Dani Miquel

Cantem amb Dani Miquel

El darrer mes de novembre, Bromera va publicar un nou projecte de Dani Miquel. Aquesta unió entre l’editorial i el músic ha donat com a resultat un producte audiovisual atractiu i d’acord amb els temps, tal com expliquen els editors. Es tracta de Cantem amb Dani Miquel, una obra que incorpora alguns dels èxits del cantacançons valencià en un llibre DVD.
Crònica de la vall i el mercat

Per què els homes semblen més burros que les dones?

Les dones protesten cada vegada més i van guanyant terreny. Fan bé, perquè entre els homes, n’hi ha cada burro... Existeixen més lectores que lectors. I prompte hi haurà més dones millor preparades per a treballar i viure, que homes. Els homes miren els llibres de reüll, com si els hagueren de pegar un mos. I estan començant a ser l’antimodel de tot.

Comunitats imaginades

Agafe aquest llibre amb certa prudència: no estic acostumada a llegir assaig i molt menys textos tan densos. La lectura se’m fa costera, entre el treball i altres ocupacions sempre llegisc abans d’anar a dormir o en el transport públic i Comunitats imaginades és una lectura densa que demana atenció i tranquil·litat.
Dones e altri

Dones e altri

El periodista i escriptor del Cabanyal Felip Bens publica, en la col·lecció Jàssena de l’editorial Llibres de la Drassana, un recull de vint relats breus sota el suggerent títol de Dones e altri.

Bens és un autor polièdric que al llarg de la seua trajectòria s’ha interessat per qüestions diverses com ara el futbol, la gastronomia o la política.
La presó del cel

La presó del cel

Amb la publicació de la novel·la La presó del cel (Lletra impresa, 2017), l'escriptor de Benilloba Joaquim Espinós tanca la trilogia iniciada l’any 1995 amb l’edició d’Ombres en el riu (Edicions del Bullent), un títol que vint anys després fou seguit per la novel·la amb què va obtindre el 16é Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt, Material fotogràfic (Onada edicions, 2012).
Les llàgrimes d'Orfeu

Les llàgrimes d'Orfeu

El compositor i músic Francesc d’Assís Tàrrega i Eixea ha estat considerat el primer concertista de guitarra de la seua època. Nascut l’any 1852 a Vila-real i criat a Castelló, va morir a Barcelona l’any 1909 després de patir dues hemiplegies.
Els paisatges trobats

Els paisatges trobats

Hi ha verbs, o alguna de les seues diverses accepcions, que no hem aprés a casa, al carrer o a l’escola, sinó que hem descobert i els hem fet nostres a través de la lectura de l’obra d’un escriptor.
Si ha nevat

Si ha nevat

Si ha nevat comença amb un desig universal: una treva amb la mort. Una cita amb la mort que per al protagonista –com per a tothom- és ineludible però que per a Jordi Llopis, que té noranta anys, està molt més prop.
L'ofici de lector

L'ofici de lector

No conec cap escriptor que no siga també lector. És com si una cosa anara irremeiablement unida a l’altra. En algun lloc ocult, aïllat, potser hi ha un lletraferit que no haja guaitat mai la pàgina d’un llibre. Una subespècie humana per catalogar.

Hi ha lectors de tota mena. Lectors voraços que van pel món afamats devorant qualsevol lletra impresa.
Blanc breu

Blanc breu, M. Carme Rafecas

“RUNES

Som cada bri d’amor de les runes de Selma,

cada escala tremolosa del campanar de Marmellar.

[…]

els llaguts de l’Ebre i l’antiga Mequinensa,

el rellotge aturat del campanar de Faió.” (p. 37)

M.

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación