Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Córrer sense por

Revista Faristol

Córrer sense por

Córrer sense por. Giuseppe Catozzella. Sembra Llibres. Carcaixent, 2015

La nova editorial Sembra Llibres enceta el seu catàleg amb una molt bona selecció de títols. Córrer sense por arriba al català després d’haver-se traduït a una desena de llengües i d'haver-se convertit en una mena de fenomen de masses a l’espera de la seva versió cinematogràfica. 

No és el primer cop que el seu autor, Giuseppe Catozzella (Milà, 1976), periodista i escriptor, escriu una ficció a partir d’un cas real. Aquesta vegada Catozzella ha volgut denunciar, a través de la història d’aquesta jove atleta somali, la tràgica vida de molts africans que moren en l’intent d’arribar a Europa. 

Samia Yusuf Omar va aconseguir participar als Jocs Olímpics de Pequín de 2008 i, tot i quedar molt enrere, la seva imatge va recórrer totes les televisions del món. El contrast de la lluita d’aquesta atleta per sobreviure a la guerra, la pobresa i la falta d’oportunitats xocava amb la grandesa d’un esdeveniment com els Jocs Olímpics. Però com que la realitat sempre supera la ficció, la novel·la acaba explicant la veritable fi de Samia: com va morir ofegada en una pastera a la costa de Lampedusa intentant arribar a les Olimpíades de Londres 2012.

Alguns han vist en l’autor un gest poc honest pel fet d’aprofitar una història real per treure’n un rèdit professional. En tot cas, Córrer sense por és una novel·la ben escrita, fidel a la història real, amb una primera part on es dóna molt pes al dia a dia de la jove Samia, fet que permet conèixer la realitat política, religiosa i social del seu entorn. Els personatges, els diàlegs, respiren autenticitat, i el ritme del relat, com molt bé feia la Samia, avança i corre sense por.

Glòria Gorchs

Revista Faristol

Córrer sense por

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación