Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

De Baba Kamo al món: el festival aposta per la il·lustració internacional amb més de 100 creadors de 16 països

Baba Kamo | 25-11-2019

Cada vegada queda menys perquè comence a rugir la nova edició del festival i fira del llibre il·lustrat Baba Kamo i ja coneixem tots els detalls de la seua programació. En aquesta segona entrega, que inundarà de tinta i paper el Centre del Carme de Cultura Contemporània del 13 al 15 de desembre de 2019, la iniciativa aposta per la creació internacional amb la presència de tres reconeguts autors que participaran en diferents activitats: la italiana Sarah Mazzetti (qui ha publicat en capçaleres com The New York Times, The New Yorker, MIT Technology Review, The Guardian, Vice US o Linus) i els dibuixants belgues Randall Casaer i Brecht Evens, qui combinen de manera singular humor, il·lustració i paraula. A més, en aquesta voluntat per recopilar els millors traços de cada racó del planeta, Baba Kamo 2019 contarà també amb una exposició en la qual participaran 110 il·lustradors de 16 països diferents. Una mirada internacional que busca aprofundir els objectius fonamentals de Baba Kamo: visibilitzar el treball dels professionals, avivar la creació interdisciplinària i fomentar l’esperit crític i la sensibilitat estètica. 

Així, el dissabte 14 de desembre, l’escriptor, cineasta, il·lustrador i artesà de la comèdia Randall Casaer i el creador Brecht Evens (autor de llibres com The Wrong Place, The Making Of o Panther) realitzaran un espectacular duel de dibuix en directe, improvisant l’u sobre l’obra de l’altre en presència del públic. El mateix dia Mazzetti, Evens i Casaer participaran en una taula rodona on parlaran de les seues trajectòries i compartiran les seues reflexions sobre la professió. D’altra banda, Mazetti, guanyadora del Premi Internacional d’Il·lustració de la Bologna Childen’s Book Fair 2019, realitzarà, els dies previs al festival, un taller de portades il·lustrades al Màster d’Il·lustració Professional de l’Escola Barreira, on, a banda dels alumnes del màster, s’oferiran 10 places obertes al públic.

Fotografia: Noema Estudio

Dins de la seua programació, el festival i fira del llibre il·lustrat també acollirà activitats infantils com Contes menuts, un contacontes a càrrec de Mar Benegas per a bebès de 18 mesos a 3 anys, o el taller familiar El lloc plegat, organitzat pel col·lectiu Pin Tam Pon, autores de la publicació ¡Tris,Tras! i on els participants podran construir cases itinerants, xemeneies nòmades, places, fonts i faroles que es pleguen i es despleguen. Igualment, el diumenge 15 de desembre, el claustre gòtic será l’escenari d’un concert de Sedajazz Happy Band, formació integrada per joves músics de 7 a 13 anys que interpreta composicions de reggae, ska, soul i jazz.

Entrevistes professionals i formació docent

Organitzada per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), aquesta iniciativa per a promoure el llibre il·lustrat en tots els seus vessants vol convertir-se en un punt de referència per als professionals del sector. En aquest context, Baba Kamo 2019 celebra el 13 desembre una jornada d’entrevistes professionals i revisió de dossiers d’il·lustració (amb cita prèvia) per part d’importants editorials especialitzades i, per primera vegada, de l’agència de representació Pencil ilustradores.

Fotografia: Noema Estudio

Aquest festival busca també explorar i reivindicar el potencial pedagògic de les publicacions il·lustrades. En aquest sentit, acull les III Jornades Àlbum Il·lustrat i Escola, un projecte de formació del professorat coorganitzat amb el CEFIRE Específic de Plurilingüisme que enguany compta també amb la col·laboració del CEFIRE d’Educació Infantil i el CEFIRE Artísticoexpressiu. I si parlem de llibres, és imprescindible parlar de biblioteques, per això la programació també inclou la sessió de formació Com llegim quan llegim àlbums il·lustrats, a càrrec de l’especialista en il·lustració Clara Berenguer, organitzada conjuntament amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i dirigida als seus membres.

Llegir més: https://babakamo.com/de-baba-kamo-al-mon-el-festival-aposta-per-la-illustracio-internacional-amb-mes-de-100-creadors-de-16-paisos/

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación