Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

De Cotalba a València, en caixes de taronges: el penúltim viatge dels Marc

Nosaltres La veu/ Vicent Garcia Devís | 12-01-2021

Foto: Ignasi Minyana

Foto: Ignasi Minyana

Galeria d'Imatges

En 2014 vaig visitar Sant Jeroni de Cotalba, un dels llocs que ens retrau en el temps a l’antic Regne de València. Mario Balbastre, el gestor cultural d’aquest magnífic monestir d’Alfauir, per on passaren Ausiàs Marc, Joanot Martorell i Roís de Corella, feia de guia d’un grup de curiosos que entraven, per primera vegada, a través dels arcs de les galeries que un dia, allà pel segle XIV, va ordenar construir Pere Marc, el pare d’Ausiàs Marc, i també poeta ell mateix. En un moment determinat, em vaig atrevir a preguntar-li per la ubicació de la possible tomba de mossén Pere Marc. "Mirant cap a l’altar, la segona capella per la dreta. No hi ha cap senyal ni indicació, però allí està soterrat Pere Marc”, ens va indicar amablement Mario. I vam marxar, satisfets i convençuts que la nostra informació superficial es veia confirmada per l’home que més coneix Cotalba.

Dos anys després, aquesta vegada acompanyat pel periodista Miquel Alberola, tornàrem a Sant Jeroni i vam entrar al claustre. Mario Balbastre de nou explicava a un seguici de persones les bondats d’aquest monestir, construït per ordre d’Alfons el Vell, duc de Gandia, net de Jaume II i cosí de Pere el Cerimoniós, i per la seua mà dreta, el poeta Pere Marc. Ja dintre de l’església i per a ser didàctic amb els meus acompanyants li vaig fer a Mario de nou la mateixa pregunta: “On està la tomba del pare d’Ausiàs Marc?”

Llegir més: https://www.nosaltreslaveu.cat/noticia/42234/cotalba-valencia-caixes-taronges-penultim-viatge-marc

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación