Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Críticas

Després vénen els anys

Nosaltres La Veu - Romà Seguí i Francès

Després vénen els anys

Maria Folch és llicenciada en Història i, a hores d’ara, treballa a Suïssa en una organització internacional. Fa uns anys, va publicar Després vénen els anys, una novel·la sobre la darrera guerra civil a Castelló. És cert que dins l’imaginari literari en la nostra llengua s’havien escrit relats sobre la contesa o la postguerra emmarcats en uns altres paisatges. Castelló no interessava com a escenari literari. De fet, es publicitava com a la novel·la sobre la Guerra Civil a Castelló. I tanmateix no és només això.

L’aparició de Després vénen els anys va significar una aposta molt valenta de Llibres de la Drassana. Sobretot per mostrar un text que reconstrueix la Guerra Civil com un trencaclosques en què conflueixen protagonistes que provenien de diferents espais i generacions. La contesa s’emmarca en una dimensió europea, on els drames esguitaven distintes nacionalitats. Ací la geografia es topeta amb itineraris que van més enllà de qualsevol frontera per recuperar l’oblit. Cal obrir l’atles per recórrer amb el dit els trajectes de fugida, perquè aquests no duen mai al punt de partida. Ni els del passat ni els del present. Ístria, París, Roma, Castelló o l’Alguer. O dit d’una altra manera, Després vénen els anys és una novel·la on ningú no es troba on hauria de trobar-se. I és en aquesta deslocalització on podrem descobrir les claus de la novel·la.

Llegir més: https://www.nosaltreslaveu.com/noticia/31712/despres-venen-anys-maria-folch
.

Després vénen els anys

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación