Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Dibuixant el gènere

Revista Lletres Valencianes núm. 36

Dibuixant el gènere

Dibuixant el gènere Gerard Coll-Planas / Autor Maria Vidal / Il·lustradora. Edicions 96. La Pobla Llarga. 2013

Aquest llibre il·lustrat explica d'una manera clara i senzilla el gènere com a construcció social, i com aquesta identificació en hòmens i dones no només fomenta i manté les desigualtats entre unes i altres, sinó que també exclou les persones que se n'ixen d'eixe esquema de classificació: intersex, trans… i les que se n'ixen de la norma pel que fa a l'orientació sexual: gais, lesbianes i bisexuals. El llibre mostra estes violències, analitza el discurs biologista, i la manera com els estereotips masculins i femenins, considerats com a «naturals», se'ns presenten com si foren immodificables i impliquen fortes pressions socials.

Se'ns mostra que el ventall de possibilitats és gran i complex i dibuixar-nos («dibuixem el nostre gènere») significa mirar-nos més lliurement, i més lliurement els altres.

Els autors, Gerard Coll-Planas, doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Maria Vidal, il·lustradora, aconsegueixen un llibre amb «uns quants interrogants i un repte», un llibre suggeridor, ric i entenedor. No vos el perdeu.

Maria Salvador Lluch

http://dglab.cult.gva.es/Libro/li-revistalletres_e.htm

Dibuixant el gènere

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación