Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Dues passes més enllà

Revista Faristol

Dues passes més enllà

Dues passes més enllà. Jesús Mollà, Elías Taño il. Tándem Edicions. Valencia, 2013.

Com si fóssim davant del televisor que explica l'assalt d'un alumne a l'escola on va estudiar i té tancats els professors, així es presenta l'obra de teatre guanyadora del VII Premi de Teatre Juvenil Germà Muntaner Vila de Paterna 2012.

Un alumne assalta la sala de reunions de l'institut on estudià per passar comptes amb els professors. Es considera estafat. La dedicatòria de l'autor és significativa: «Als meus alumnes, eixos i eixes que un dia varen creure en allò que els vaig dir.» I aquesta és la qüestió: l'alumne explica en quines situacions personals s'ha trobat, i quines conseqüències ha tingut seguir consells, idees... que se li van fer. L'obra és dura. Els professors no en surten ben parats. L'autor els mostra anquilosats en quatre tòpics i vivint candorosament en un món irreal.

Com a obra teatral està ben pensada per ser representada per joves que poden sentir-se identificats amb la situació. Els personatges són esquemàtics, i fins a cert punt tòpics, tot i que potser una obra d'aquestes característiques i dimensions no dóna temps per perfilar més els protagonistes. L'interès es manté fins al final perquè el desenllaç, tot i previsible, és una incògnita, fins que en les darreres paraules respirem un punt d'esperança i de tendra utopia.

Dues passes més enllà

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación