Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies > Lectura

Dues sessions per aprendre a dinamitzar la lectura a les aules

El Palau de les Arts acull un simposi que mostrarà estratègies als docents

Levante-EMV | 08-11-2018

La Conselleria d'Educació i Cultura organitza el simposi «Educació i lectura», que se celebra els pròxims 16 i 17 de novembre a l'Aula Magistral del Palau de les Arts de València, i que pretén donar eines al professorat.

El simposi compta amb la col·laboració de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL); la Universitat de València (UV), mitjançant l'Estructura d´Investigació Interdisciplinàra (ERI) de Lectura i del grup d´investigació d´Educació Literària, Cultura i Societat (ELCiS).

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, destaca que «la presentació de dos grups d´investigació de la Universitat permet acostar als centres educatius noves metodologies que poden ser eina de dinamització dels hàbits de lectura a les nostres escoles». Per això, afegix que el simposi «permet, a més, conéixer enfocaments metodològics per a l´ensenyament plurilingüe de llengua i literatura de manera coordinada per a compartir interessos i propostes al voltant del foment de la lectura en els centres educatius».

A més, les diferents sessions permeten facilitar estratègies, tècniques i recursos per a l´ensenyament de llengua i literatura i integrar-hi les tecnologies de la informació i la comunicació com a recurs per al desenvolupament de la competència comunicativa de l'alumnat.

Programa

El programa està format, principalment, per exposicions de grups d'investigació universitaris, encapçalats per la presentació de resultats del projecte d´investigació de Josep Maria Baldaquí (Universitat d'Alacant-IIFV) i de Gemma Lluch (Universitat de València, ERI-Lectura), amb el títol «Els espais virtuals per a la promoció del llibre i la lectura. Formulació d´indicadors per avaluar-ne la qualitat i l'efectivitat».

A més, Educació presentarà les conclusions dels estudis de la Fundació pel Llibre i la Lectura, les línies d´actuació i els programes del Pla valencià de foment del llibre i la lectura. Cal recordar que este és un pla integral, obert i participatiu, dissenyat amb la col·laboració d´agents implicats en el sector del llibre i la lectura i té com a objectiu augmentar l´índex de lectors entre els valencians i les valencianes.

Finalment, es presentaran els programes televisius i radiofònics d'À Punt «Una habitació pròpia» i «Plaerdemavida» com a recursos didàctics per a treballar en l´aula.

El simposi està dirigit al professorat de totes les etapes educatives i les inscripcions es poden realitzar a través del web del Cefire (http://cefire.edu.gva.es).

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación