Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

El COBDCV exigeix un pacte pel Sistema Bibliotecari Valencià per a evitar el tancament dels serveis bibliotecaris

Fundació Full | 03-07-2019

A principis del mes de juny, la direcció de la Biblioteca Pública de l’Estat (BPE) de Castelló anunciava a les seues xarxes socials el nou horari d’estiu: del 17 de juny fins al 13 de setembre només obrirà de matí, les vesprades romandrà tancada. El 27 de la direcció de la Biblioteca Pública de l’Estat (BPE) a València Pilar Faus va anunciar, a través del mateix mitjà, el tancament de la biblioteca totes les vesprades del mes de juliol. En esta ocasió a les xarxes socials s’indicava clarament la raó: per falta de personal.

Segons ha informat la direcció de la Biblioteca Pública de l’Estat de València al Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) el problema ve de lluny, encara que, a partir de juliol, es veurà agreujat fins a haver de prendre la decisió de tancar a les vesprades.

A la relació de llocs de treball de la BPE de València hi ha dues places de tècnic al torn de la vesprada. La primera d’elles està vacant i sense cobrir des de l’any 2016 i la segona està ocupada per una persona que a partir de l’1 de juliol canviarà de lloc de treball perquè n’ha rebut una millor oferta. Segons afirma la direcció, també està vacant la plaça d’administrador i quatre places més adscrites a la vesprada, dos auxiliars i dos ordenances. No obstant això, el tancament en horari de vesprada es produeix per la falta de personal tècnic en eixe torn, sense este tipus de personal especialitzat la biblioteca no pot obrir-se al públic. Per últim, la direcció de la BPE de València, una biblioteca que rep al dia una mitjana de 2000 persones, afirma que el personal, tant tècnic com administratiu, ha demostrat una fidelitat amb la institució encomiable, perquè han suportat el pes de les vacants amb una dedicació sorprenent.

Les Biblioteques Públiques de l’Estat formen part del Sistema Bibliotecari Valencià segons la Llei 4/2011, de 23 de març, de biblioteques de la Comunitat Valenciana. Són de titularitat estatal però tenen la seua gestió transferida a les autonomies per la qual cosa són responsabilitat de la Generalitat Valenciana.

Llegir més: http://fundaciofull.com/el-cobdcv-exigeix-un-pacte-pel-sistema-bibliotecari-valencia-per-a-evitar-el-tancament-dels-serveis-bibliotecaris/

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación