Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Llibres

El Magnànim: setanta anys de cultura valenciana

Anar a la BotigaAnar a la Botiga

Sinopsi

El Magnànim: setanta anys de cultura valenciana
La Institució Alfons el Magnànim concentra en la seua història el conjunt de contradiccions, assoliments, aspiracions i frustracions d’una societat, circumstància que la fa d’un enorme interés com a reflex, com a espill, d’un temps i d’un país. El 2018 es compleixen setenta anys de funcionament del Magnànim. Nascut en un temps ombrívol, ha conegut etapes molt diferenciades, algunes lluminoses, altres no tant. La seua contribució a la cultura valenciana és incontestable. Les seues contradiccions, també. Vet ací l’interés de reconstruir i recórrer una trajectòria rica i intensa, complexa i amb alts i baixos, que ha reflectit l’evolució de la societat valenciana.

La història del Magnànim –i de la IVEI– es pot resseguir amb el rigor i el detall escaients en l’estudi a cura de l’investigador Santi Cortés. També la de la històrica revista Debats, analitzada per Francesc Martínez Sanchis.

La història de la Institució, a més, s’emmarca en el seu context cultural i intel·lectual amb els treballs –a càrrec de Pau Viciano, Francesc Hernàndez Dobón, Pedro Ruiz-Castell, Vicent Simbor i Miquel Nicolás, i Gonçal López-Pampló– que conformen la segona part del present volum i esbossen el que podria ser una història de la cultura contemporània al País Valencià. Concretament de la historiografia, la sociologia, la ciència, la problemàtica de la llengua i la literatura i l’assaig en els darrers setanta anys. Un conjunt d’àmbits del saber que conformen el rerefons de la Institució, a tots els quals el Magnànim ha fet, al llarg del temps, una aportació considerable.

Dades Tècniques
ISBN 9788478227754
Editorial INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Estat Disponible
Llengua de Publicació Valencià
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 01-2019
Autor Gustau Muñoz (editor)
Pàgines 228
Preu i percentatge d'IVA 18.00 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación