Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

El País Valencià que no va ser

Ara / Pere Antoni Pons

L'últim dels valencians

L'últim dels valencians és una ucronia amb elements de novel·la en clau. Guillermo Colomer (Alzira, 1966) l'ha escrita amb la voluntat de donar forma literària a un País Valencià que, segons ell, hauria pogut existir si el valencianisme, d'una banda, hagués superat els entrebancs d'una burgesia inepta i servil i d'una intel·lectualitat allunyada de la gent i, de l'altra, hagués trobat una tercera via entre la submissió castellanitzadora davant Madrid i el seguidisme de Catalunya i de l'ideal "utòpic" dels Països Catalans.

A les més de cinc-centes pàgines de la novel·la, que està escrita en un valencià dialectal i té un arc temporal que va des de la Guerra Civil fins a principis del segle XXI, hi surten personatges històrics com Joan Fuster, Manuel Broseta i Manuel Sanchis Guarner, transsumptes ficticis de personatges reals (Marcel Ferrandis és Amadeu Fabregat, els premis Corella remeten als Octubre, el diari La Sucursal actua com Las Provincias) i personatges de ficció. Entre aquests últims, destaquen els integrants de la família Daràs, des del patriarca que va aixecar la fortuna familiar gràcies a "l'or verd" dels tarongerars fins al seu net, un carismàtic arquitecte que es fica en política i que, al capdavant d'un Partit Popular inconcebiblement regionalista, primer aconsegueix l'alcaldia de València i, finalment, la presidència de la Generalitat, tot amb la missió d'unir la societat valenciana i de revalencianitzar-la.

Llegir més: https://llegim.ara.cat/ficcio/Pais-Valencia-guillermo-colomer_0_2600140144.html

L'últim dels valencians

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación