Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Noticias > LlegeIX!

El Port de Benicarló / Baix Maestrat

Viatja Llibre | 05-12-2019

Amb l’agricultura, la pesca ha constituït tradicionalment una de les activitats econòmiques més importants de Benicarló. La localitat compta actualment amb una flota de més de 50 embarcacions que capturen més de 1.500.000 quilos de peix, especialment de mollets, llucets, polps, raps, palades i llagostins.

El moll va ser construït l’any 1883 amb la formació de la Companyia del Port que atenia les exportacions del vi Carlon, principal font de riquesa de la ciutat fins que a principis del segle XX la fil·loxera acabà amb el conreu de la vinya al terme. En les últimes dècades s’han modernitzat les instal·lacions per a donar cabuda a un important port esportiu amb quasi 300 amarris i un calat de bocana de cinc metres. L’eslora màxima permesa és de 20 metres.

El llibre:

Amb Les veus de la terra. Poema de Benicarló Carles Salvador va guanyar el premi especial del I Certamen Literari convocat per l’industrial Salvador Fontcuberta durant les festes majors de Benicarló de l’any 1952. Es tracta d’una esplèndida mostra de la darrera etapa de la creació del poeta, un retorn a la poesia de Teodor Llorente, en la qual el paisatge idealitzat, l’exaltació del localisme i la temàtica intimista i sentimental hi són expressades mitjançant un seguit de recursos estilístics, característics del període simbolista, que el poeta no acabà d’abandonar mai del tot. L’obra té un marcat caràcter descriptiu, tant del paisatge natural com del paisatge industrial benicarlando, i no oblida les referències sensitives.

El poemari està estructurat en sis parts, la cinquena de les quals –Les veus de la terra–  consta d’una quarteta introductòria i set parts, cadascuna dedicada a un element del paisatge benicarlando, no sols visual sinó també acústic i olfactiu: el campanar, l’horta, el secà, la mar, les xemeneies, els sorolls industrials i els colors i els perfums.

Llegir més: https://viatjallibre.com/2018/08/01/benicarlo/

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación