Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

El bosc protector: una proposta

Revista Lletres Valencianes núm. 45

El bosc protector

El llibre de Ricardo Almenar, Premi d’Assaig de la Mancomunitat de la Ribera Alta, té per objectiu presentar una proposta de remuneració dels serveis ecològics que els boscos presten, perquè els boscos, a casa nostra –com diu l’autor–, són més protectors que productius.

Per embastar la idea principal, el text està dividit en tres parts: la primera, en què l’autor ens conta el seu trajecte professional que serveix de marc per a saber com arriba a la formulació de la proposta actual, motiu de l’assaig i que funciona com l’autobiografia d’un naturalista. La segona part, la central, explica quines serien les característiques de la proposta de retribució dels serveis ecosistèmics dels boscos, hi quantifica els serveis i elabora un pla per a recaptar aquests diners i poder retribuir-los. La tercera recull els corrents de pensament principals sobre el bosc que han prevalgut a Europa durant els darrers tres-cents anys, per emmarcar històricament la proposta.

Llibre interessant tant per al lector no iniciat en aquests temes com per al preocupat o coneixedor de la problemàtica dels boscos, perquè està escrit amb un to amé i didàctic, i perquè, a més de la proposta tècnica, hi trobem descripcions de la natura, quins en foren els primers passos en l’àmbit autonòmic de la gestió dels boscos o apunts històrics que expliquen moltes coses del paisatge actual, com el Pla General de Repoblació Forestal a Espanya, que comportà la repoblació d’arbres de fusta blana, de creixement ràpid, foranes al Mediterrani, i poc adaptades al foc.

Maria Salvador Lluch

Revista Lletres Valencianes núm. 45

El bosc protector

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación