Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'El lladre de gorres' Cornelia Funke. Ramon Monton tr. Edicions Bromera

Revista Lletres Valencianes

El lladre de gorres

Benvinguts al món de les fades 

Escriptora, guionista de cinema, il·lustradora... La polifacètica i reconeguda Cornelia Funke té el seu raconet en la col·lecció «Esfera», d' Edicions Bromera. Així, després de Quan el Pare Noel va caure del cel, l'autora alemanya ens sorprèn amb un nou títol ple de màgia i aventures: El lladre de gorres. Cornelia Funke és d'aquelles escriptores amb gancho. I tota història nova que crea es transforma en un èxit. Així, no és difícil imaginar que compte amb un autèntic club de fans que s'estén de

cap a cap del planeta. Molts són ja els que la denominen la J.K Rowling alemanya. I és que, els personatges, les escenes o les narracions dels seus relats ens poden recordar a aquelles històries del famós aprenent de mag ,Harry Potter. Però el món de Cornelia Funke s'estén més enllà. Fades, dracs, pirates o bruixes són alguns dels protagonistes de les seues històries de màgia i fantasia. Una màgia que li han valgut els guardons d'incomptables premis i el reconeixement per part dels lectors, no sols de l'infantil i juvenil, sinó també, igual que passara amb el fenomen de Harry Potter, de l'adult. Tant d'èxit es deu en gran part a l'enorme capacitat que té l'autora de transformar en realitat els paratges més fantàstics o els personatges més surrealistes.

D'aquesta manera, en El lladre de les gorres, el món de les fades en el qual esdesenvolupa gran part de la narraciósembla que siga un paratge on ja hemestat alguna altra vegada. El seu protagonista, Arthur, està de visita a ca delsoncles i dels seus cosins bessons, Biel iBernat. Encara no porta ni tres dies forade casa i ja enyora els pares. No liagrada estar allà, els seus cosins no parende fer-li la guitza. Així, Arthur s'had'entretindre tot sòl o en companyia dela seua amiga Ester, una xiqueta de cabellsrojos que el té enamorat. Un dia,passejant pel bosc es va trobar amb Otília,la reina de les fades, un ser diminutamb molt de caràcter, pedant, capritxosai desconfiada dels éssers humans.Amb tot, no li queda altre remei querecórrer a l'ajuda de l'Arthur, ja que undesconegut els ha furtat allò que méspoder li dona a les fades: les seuesgorres. Així, Arthur i Otília, amb l'ajuda d'Ester i d'algun personatge més inesperat,passaran aventures i desventures pertrobar aquell home desconegut que elsha furtat les gorres a les fades i ha aconseguitentrar al seu món. Un fet queben bé podia ser una traïció d'algúproper, ja que pocs saben el secret queguarda l'entrada a aquest nou món demàgia i color.

Una narració on abunden les frases curtes però sense deixar de banda el mínim detall descriptiu, ens permet una lectura àgil i fresca. Es tracta, doncs, d'una tècnica narrativa imprescindible per a poder atrapar els més joves lectors, ja que en cap moment el relat es torna pesat. Però per tal d'aconseguir-ho no deixa de costat la capacitat de descriure cada racó, cada situació, cada personatge. I qui millor per entendre la narració i el sentit de la història que la seua pròpia autora. Així, és ella mateix qui il·lustra el llibre tant en l'interior com en la portada. Unes il·lustracions que li permeten reflectir en cada traçat el sentiment o el pensar d'aquell instant atrapat al llapis.

En definitiva, un altra novel·la d'èxit de Cornelia Funke, que aquesta vegada, i a diferència d'altres llibres de la mateixa autora, la història si que va dirigida a un públic més infantil ja que el lector adult potser no hi trobe aquella vivesa que anava buscant si té en compte altres novel·les com la reconeguda Cor de tinta.

Andrea R. Lluch

Lletres Valencianes, núm. 25

http://dglb.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero25secciones/infantil_juvenil.pdf

 

El lladre de gorres

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación