Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

El llarg viatge de Nanuq

Tàssies / Faristol

El llarg viatge de Nanuq

En Nanuq és un osset polar que es queda a la cova esperant la mare, que no torna. Passen els dies i marxa a cercar algú que el pugui ajudar, però s’haurà d’espavilar tot sol en un viatge d’iniciació que el portarà a trobar-se a ell mateix. El viatge potser no és tan llarg com promet el títol, però si acompanyem en Nanuq fins al final trobarem amb ell el desenllaç del conte, enganxat a l’interior de la contracoberta del llibre.

Aquesta peça va guanyar el I Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat – Consorci Ribera Valldigna, instaurat en el marc dels XXVIII Premis Literaris Ciutat d’Alzira, el 2016. Animallibres publica el llibre guanyador del guardó, que porta el nom del malaguanyat dibuixant de Bromera. Solbes, en la petja de Manuel Boix o Miguel Calatayud, va contribuir amb la seva obra a l’embranzida de la il·lustració valenciana. Cal destacar de l’edició d’Animallibres l’encert en el gramatge i carteig del paper, que resulta agradable i més apte per a les mans petites.

Els dibuixos de Toni Cabo mostren la seguretat dels esborranys d’un bon dibuixant de còmics. En fer servir només el llapis, les línies no prenen la duresa de l’entintat i donen un efecte d’ombrejat, de moviment i de calidesa. L’ús de l’ordinador en el color s’integra bé amb la línia de llapis quan s’utilitza per aplicar degradats i textures de fons, però no tant quan s’incorporen superfícies de color planes i anguloses als paisatges, que resulten menys harmòniques amb el conjunt.

(Font: Faristol)

El llarg viatge de Nanuq

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación