Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

El meu hort

Revista Faristol

Mi huerto

L’escriptora i il·lustradora Gerda Muller (Naarden, Països Baixos, 1926) presenta un llibre bell, útil i rigorós que no hauria de faltar a cap biblioteca i escola. 

 

Empesa per la intuïció que molts infants de ciutat coneixen les verdures directament al supermercat, l’autora ens convida a passar uns dies al camp, a l'hort dels avis de la Sofia, perquè coneguem de primera mà on neixen realment les verdures.

 

De fet, en tota l'obra de Gerda Muller s’endevina el gust per la botànica, l’amor per la natura i certa voluntat de mostrar els infants en contacte amb el món, al marge de la tecnologia.

 

El meu hort ens recorda algunes col·leccions que als vuitanta havia editat Joventut, a cavall entre el llibre de ficció i el de coneixements, on el dia a dia d’uns infants ens introduïa al món de la granja, de les estacions o dels animals domèstics. Com passava amb aquells, El meu hort és un llibre dels que acompanyen tot l’itinerari lector. Muller omple les pàgines d’escenes plenes de detalls, pintoresques, carregades de dolçor i amor. Aquesta vegada afegeix una línia negra a la seva tècnica habitual per perfilar millor les diferents verdures i opta per omplir gran part de les pàgines senars d’una imatge a sang amb una falsa perspectiva, per tal de poder veure alhora el sobre i el sota del terra de l’hort. Els més petits entraran al llibre justament per aquí, per les imatges d’aquest món bucòlic. 

 

A mesura que els lectors creixin arribarà la lectura del text i l'aprenentatge dels vuit tipus de verdures que tan bé mostren les guardes. El text central s’elabora a partir de diàlegs entre la Sofia i els avis, que de forma amena i didàctica van posant noms a tot allò que fan i veuen. Als marges hi ha petites explicacions il·lustrades que complementen el gruix informatiu, deixant respirar el text central.

 

El llibre ha estat revisat científicament per dos experts del Jardí Botànic de París i inclou un petit glossari i un índex. En el cas de l’edició catalana, a banda de la traducció de Josep Franco, hi ha hagut un treball d’adaptació de Tina Vallès per ajustar la nomenclatura a la nostra realitat.

 

Glòria Gorchs

Revista Faristol 

Mi huerto

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación