Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

El misteri de la mansió cremada. Anna Dédalus detectiu

Revista Lletres Valencianes núm. 49 / Manuel Garrido

El misteri de la mansió cremada

El còmic, com la il·lustració gràfica és, a més d’una manifestació cultural i un recurs expressiu d’indubtable valor com a fi en si mateix, un facilitador com pocs del primer vincle amb la lectura en l’edat primerenca. Encara que parega un anacronisme haver de recalcar-ho, malauradament, continua existint entre el professorat d’escoles i instituts certa reticència a recomanar la lectura de còmics entre l’alumnat. Amb honroses excepcions, són molts els mestres als quals la pròpia falta d’informació, de bagatge o de costum, els fa mirar amb recel la narrativa en imatges, com si es tractara de ximpleries o d’una sort de literatura de segona; sense suc ni bruc.

És per això que resulta tan important i tan esperançadora l’existència d’un llibre com El misteri de la mansió cremada. Anna Dédalus detectiu, amb text de Miguel Ángel Giner i dibuixos de Núria Tamarit i Xulia Vicente. Un llibre còmic que conta les intrigues a què ha d’enfrontar-se la detectiva adolescent Anna Dédalus per tal de desentranyar l’enigma que envolta la mort dels seus pares, també detectius, dins d’una misteriosa mansió. En aquesta primera entrega de la trilogia, la intel·ligent, astuta i independent Anna es farà servir dels quaderns on sa mare prenia les seues anotacions en forma de còmic. És en aquest punt on radica la peculiaritat d’aquest llibre que ha sabut barrejar el còmic i la novel·la escrita d’una manera molt natural, complementària i igualment important pel que fa al ritme i a la narració.

Un recurs força enginyós perquè els joves lectors s’endinsen –inclús des de l’aula– en el món del còmic juvenil i adult al mateix temps que en la literatura d’intriga. Un bon llibre que se sustenta en dos pilars bàsics: la composició d’un text engranat com un rellotge i farcit de referències a l’univers clàssic detectivesc, i tot el desplegament gràfic, dinàmic, fresc i fortament atraient de què són capaces dues dibuixants carregades de futur.

Manuel Garrido

Revista Lletres Valencianes 49

El misteri de la mansió cremada

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación