Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

El paper ha mort, llarga vida al fotollibre

Castelló tindrà a partir d'aquest 24 de gener un 'club de lectura' de fotollibres després dels de València i d'Alacant

Ismael Marco / Diari La Veu | 03-01-2019

La fotografia envaeix totes les parcel·les de les nostres vides. Aquest és un fet innegable en una realitat cada vegada més volàtil i frenètica que ens aboca a retratar cada instant amb els nostres telèfons mòbils per a emmagatzemar els records. En eixe context, els fotollibres o llibres de fotografia fa uns deu anys que han tornat a prendre importància i el paper ha tornat, així, a fer-se un lloc (encara que xicotet) entre aficionats i professionals a la fotografia. Així, aquestos apassionats de la imatge es reuneixen periòdicament per a compartir i debatre sobre llibres de fotografia en els coneguts com a Photobook Clubs, que traslladen la idea dels clubs de lectura a un àmbit més distés i centralitzat en aquest gènere. Ara, després dels de València i d'Alacant, aquest gener naix un nou Photobook Club a Castelló de la Plana per a congregar els amants de la fotografia.

Però el fotollibre o llibre d'artista és un fenomen que ve de llarg i que va tindre als anys 50 la seua gran eclosió amb dos llibres que han passat a la història de la fotografia, com són The Americans, de Robert Frank, i New York, de William Klein. Si bé la història del fotollibre ha estat recollida en algunes exposicions dedicades en exclusiva a aquest tipus d'obra, com ara Fotos & libros. España 1905-1977, del Museu Reina Sofía de Madrid a 2014, i Fenomen Fotollibre, del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) a 2017, el festival internacional de fotografia i arts visuals PHotoEspaña dedica en cada edició una exhibició als millors fotollibres d'eixe any a la Biblioteca Nacional de España. No obstant això, sembla que l'interés pels fotollibres encara està lluny d'arribar al gran públic.

[Llegeix-ne més]

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación