Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

El poder de la paraula en veu alta

Les activitats del projecte De Viva Veu han arribat este curs a més de 12.000 xiquetes i xiquets i finalitzaren en un acte on més de 100 escolars i adolescents llegiren fragments de textos literaris en veu alta, davant d'un públic de 900 persones

https://www.levante-emv.com/aula/2019/06/12/paraul | 12-06-2019

Les activitats del projecte De Viva Veu han arribat este curs a més de 12.000 xiquetes i xiquets i finalitzaren en un acte on més de 100 escolars i adolescents llegiren fragments de textos literaris en veu alta, davant d'un públic de 900 persones. Els centres participants destaquen que el concurs suposa una motivació per a l'alumnat, que treballa l'entonació, l'expressivitat i la fluïdesa, però que també aprén a superar la por escènica i, sobretot, a estimar la lectura.

El plaer de la lectura és doble si és compartit i, a més de per a viure milers d'aventures i de vides sense moure's del lloc, pot servir per a aprendre a expressar-se millor, ja siga a través de la parla oral o per escrit. El projecte De Viva Veu va nàixer dels llibres fa quatre anys i va saltar a la realitat amb l'objectiu de millorar la comprensió lectora, gaudir de la lectura en companyia i convertir-la en un acte d'oci col·lectiu, però, sobretot per a crear nous lectors i lectores i aprendre a escoltar.

Organitzat per la Fundació Full i Feets Gestió de Projectes, el certamen ja ha entregat els premis de l'edició d'enguany, en un acte celebrat el passat 25 de maig en un escenari tan emblemàtic com el Teatre Olympia de València i a on un centenar d'escolars i adolescents d'entre 3r de Primària a 4t d'ESO hagueren de llegir en veu alta per a 900 persones. En total, este curs han participat 87 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana i més de 12.000 xiquetes i xiquets han gaudit d'alguna de les activitats del projecte, que va més enllà del concurs.

Teresa Boix, tècnica del projecte i directora de Feets Gestió de Projectes, explica que la idea va sorgir fa quatre anys «perquè molts companys i mestres ens comentaven que el nivell de l'alumnat en lectura en veu alta era molt baixet i que, si millorava, també ho faria la comprensió lectora». «El nostre objectiu és cridar l'atenció i potenciar que es facen activitats pel foment lector en tots els àmbits», apunta Boix. De fet, detalla que el concurs és una de les tres línies en què treballen amb FULL en De Viva Veu, junt amb les trobades lectores que es fan amb ajuntaments, escoles d'adults, associacions... i l'oferta de tallers dirigits a menuts i majors.

Del concurs de lectura en veu alta -l'activitat més important que fan, que compta amb el patrocini principal de Caixa Popular i la Conselleria d'Educació- destaca que és «obert al públic, no es queda només en l'escola i és un reconeixement al treball que es fa». A més, detalla que l'objectiu «no és competitiu, sinó que els participants tinguen ganes de superar-se».

Un dels centres que han participat és el CEIP la Mediterrània d'Orpesa. El seu director, Saül Herrero, conta que el centre aprofita l'oportunitat per a treballar l'assignatura de Valencià i «reforçar l'estima per la llengua, perquè al carrer l'alumnat parla més castellà». Assegura que l'experiència, en la qual han participat per primera vegada, resulta «molt motivadora, no només per a l'alumnat, sinó també per al professorat» i recalca que «el desinterés per la lectura a vegades també sorgix de la no motivació».

A la Mediterrània afirmen que, a més de treballar la lectoescriptura i l'expressió oral, De Viva Veu els servix per a «treballar els valors, l'aprenentatge cooperatiu, la companyonia i, de forma transversal, la igualtat de gènere». Açò és possible perquè cada classe tria al seu representant tenint en compte qui és qui més s'ha esforçat, no només com llig, que també és un factor important. «És una decisió d'aula que premia l'esforç», detalla el director, que també és mestre d'Educació Especial.

Llegir més: https://www.levante-emv.com/aula/2019/06/12/paraula-veu-alta/1887670.html

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación