Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

El que remou la maternitat

Llegir en cas d'incendi

Ventres de paper

Una de les novetats d’aquesta represa del curs editorial de Sembra Llibres és el debut novel·lístic de la pediatra Laia Asso sota el títol de Ventres de paper. L’autora, neòfita en qüestions de lletres, sorprèn amb una obra al voltant d’un tema que es nota que domina, i que sap transmetre amb una naturalitat molt agradable. La història, tal com passa darrerament, està narrada des d’un multiperspectivisme que ens permet de conèixer, mitjançant diferents narradors i formes narratives, tot un gruix de personalitats i sentiments, sovint contraposats, al voltant d’una adopció.

Que els escenaris narratius siguin tan diversos no deixa de ser un encert que Laia Asso aprofita com a destral per criticar, de forma punyent, situacions quotidianes del dia a dia de moltes dones. La narració ocorre en llocs tan contraposats com Etiòpia, Barcelona i París, representant cada ciutat amb els tres personatges que formen la trinitat de la història. En primer lloc, l’Etiòpia de la Nigist, la mare. La Nigist, lluitadora i forta, té una filla que el seu marit no vol, i és obligada a donar-la a un orfenat. És un personatge dur, complicat, que obre la porta a veure quin és el paper de la dona a aquest país, on una violació o un maltractament queda resumit en una mísera frase anecdòtica perquè són fets d’una quotidianitat feridora. La Nigist narra com és parir quan t’has de desprendre de la teva filla només li tallin el cordó umbilical. En condicions infrahumanes per al part, sotmesa a pressions i a amenaces, i sense poder veure la cara de la teva creació, així viu la Nigist.

Llegir més: http://www.llegirencasdincendi.cat/2019/09/ventres-de-paper-laia-asso-ministral/

Ventres de paper

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación