Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

"El secret de Caterina Cremec" Lourdes Boïgues. Edicions del Bullent

Lletres Valencianes

El secret de Caterina Cremec

En busca d'una vida millor

Canviar de vida. Amb eixe propòsit, Caterina Cremec abandona la seua Romania natural per traslladar-se a València. Una història inusual i sorprenent amb què Lourdes Boïgues ha aconseguit el 27è Premi de Narrativa Juvenil Enric Valor. I és que El secret de Caterina Cremec no deixarà descontent a ningú.

El comte Ivan Cremec von Holtzseinn està molt preocupat. La seua néta, Caterina, vol iniciar una nova vida, una vida millor lluny del que ha sigut fins ara. L'avi Ivan n'ha tingut cura des que, des de ben menuda, es va quedar òrfena. A Caterina mai li ha faltat de res, ha tingut sempre allò que ha volgut, a excepció del més important per a ella, una vida normal, humana. I es que Caterina és vampira. ÿs per això, que decideix abandonar sa casa a Romania per traslladar-se a la ciutat de València. Però no estarà a soles. Dukhan, el seu fidel servent l'acompanyarà per tal de protegirla de tots els perills que amaga la capital del Túria. Allà, intentarà ser una més. Treball, amics? i moltes sorpresesli esperen. Però amb tot, Caterina ho té clar, vol fer realitat el seu somni. I per ell farà tot allò que estiga al seu abast. Vol ser lliure, feliç, valdre's per si mateixa, ser autosuficient. Per això, lluitarà amb totes les seues forces. La persistència i la tossudesa seran els seus màxims aliats.Una història de autosuperació, que ens ensenya com es pot arribar a tindre la vida que vols per damunt de tots els obstacles.

Una història de vampirs del segle XXI, diferent, insòlita i inusual, que situa El secret de Caterina Cremec com una lectura més que recomanable. I és que, a més de les peculiaritats que amaga el relat, cal destacar les formidables descripcions que Boïgues fa de la ciutat de València. L'autora ens situa en temps real pels carrerons del barri del Carme més nocturn i misteriós. Descripcions que tenen en compte el més mínim detall i ens permeten sentir les sensacions en primera persona de la protagonista, de Caterina. Un punt de vista diferent del que fins ara coneixíem del barri vell de València.

Però, si és atípic el barri que Boïgues ens presenta, no ho són menys els personatges que hi viuen. Encadenats, frikis..., les més curioses tribus urbanes. Personatges molt pintorescos i diferents que, a pesar de la seua raresa externa, no deixen de ser persones normals i corrents amb les seues pors i les seues inquietuds. I amb tanta descripció al detall es podria pensar que el ritme de lectura es fa espès i pesat. Però tot el contrari. Les descripcions permeten a l'autora situar-te molt bé dins la història i despertar la curiositat pel que vindrà després. D'esta manera aconsegueix que el relat tinga un ritme fresc i àgil. Açò també és possible gràcies al llenguatge emprat, ja que es tracta d'un llenguatge de carrer, proper i juvenil. D'esta manera, és com si la història te la contarà un amic i és fa més amena i divertida.

Fins el moment coneixíem Lourdes Boïgues (Simat de la Valldigna, 1968) en la seua faceta d'escriptora de llibres Infantils. Així, Viatgers (2004), Estel estel·lar (2005) o La taverna del bandoler (2006) són algunes de les seues obres més conegudes. I és ara, amb El secret de Caterina Cremec, quan s'inicia en la narrativa juvenil.Una estrena que no li ha anat gens malament a la vista dels resultats. I es que, este nou llibre d'Edicions del Bullent narra una història fascinant i ambiciosa. Ja que tot i tractarse d'una història de vampirs, va molt més enllà.

Andrea R. Lluch

http://dglb.cult.gva.es/articulos_lletres/lletres_24/24_infantil_juvenil/secret.pdf

 

El secret de Caterina Cremec

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación