Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Llibres

El tio Joan de la Marina: un bandoler d'Ador en terres del Xúquer i el Túria (1851-1878)

Sinopsi

El tio Joan de la Marina: un bandoler d'Ador en terres del Xúquer i el Túria (1851-1878)
La història de l’adorer Vicent Estruch Mascarell és la història d’un home a qui el destí li va jugar una mala passada. Després de passar uns quants anys als presidis del nord d’Àfrica, Vicent s’escapava per tornar a la seua terra. A partir d’aquell moment, el jove d’Ador es convertia en un pròfug, en un proscrit, en una persona al marge de la llei. Des d’aleshores, Vicent Estruch Mascarell passava a ser conegut pels seus amics, i també per les seues víctimes i els seus enemics, com el Tio Joan de la Marina.
En 1869, Vicent apareixia en territori valencià, concretament a Godelleta, població pertanyent a la comarca de la Foia de Bunyol. Allí, prenia part en un incident summament violent. A l’estiu d’aquell any, els bàndols rivals dels Tirillas i els Templados protagonitzaven un enfrontament armat amb el resultat de tres homicidis i una dona ferida. El foraster Joan, així és com l’adorer era identificat pel jutge de Xiva en un principi, havia sigut reclutat pels germans Tirillas com altres tants fugitius de la justícia per fer-se valdre. Els Tirillas i els Templados, però, no tardaven a caure per la incessant pressió de les forces d’ordre públic i, especialment, de la Guàrdia Civil.
Tot i això, el Tio Joan de la Marina, els Blaus de Riba-roja i el Minyonet de Macastre, tots ells integrants de la banda dels Tirillas, aconseguien salvar la pell, alçaven el vol i formaven una nova quadrilla de roders que durant dos anys fou el terror a la Foia de Bunyol, el Camp de Túria, la Vall dels Alcalans, el Pla de Quart, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents.

Dades Tècniques
ISBN 9788461420261
Editorial EDICIONS TÍVOLI
Estat Disponible
Llengua de Publicació cat
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 03-2012
Autor Manel Arcos i Martínez
Preu i percentatge d'IVA 16.64 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación