Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Llibres

El treball domèstic femení a la València del segle XVII

Anar a la BotigaAnar a la Botiga

Sinopsi

El treball domèstic femení a la València del segle XVII
A la València del Sis-cents, les serventes eixien de casa amb un contracte, anomenat afermament, negociat pels progenitors que les col·locaven amb l’objectiu d’alleugerir les càrregues familiars, ja que era fonamental que la mainada poguera treballar al si d’una altra casa. Resolts els problemes d’adaptació, la majoria de la descendència no tornava a la casa paterna, anava de casa en casa fins que definitivament fundava la seua família. Aquest tipus de treball domèstic femení és el que es troba documentat i analitzat, de forma rigorosa, en aquesta obra.

Una altra circumstància que aquesta obra posa de relleu és la fragilitat de les famílies de la València del segle xvii i de llur economia per a entendre els processos formatius i els vaivens laborals femenins. El treball de les dones s’entenia com una situació esporàdica i peremptòria, fruit de la necessitat de recursos per a sobreviure, però que es prolongava en el temps i s’adaptava a les possibilitats d’obtindre ingressos de fonts variades. El fil de tot això serà l’encreuament del cicle vital amb el curs de vida que configurava el procés evolutiu personal de les dones, a més del cicle familiar.

Dades Tècniques
ISBN 9788478228485
Editorial INSTITUCIÓ ALFONS EL MAGNÀNIM
Estat Disponible
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 09-2020
Autor Isabel Baixauli
Preu i percentatge d'IVA 19.00 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación