Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

El misteri de la Casa Folch

Faristol / ClijCat / Joan Bustos

El misteri de la casa Folch

Estarem d’acord que les cases majestuoses, abandonades o no, exerceixen una atracció magnètica en la imaginació dels adolescents quan juguen a ser transgressors. Si, a més, les circumstàncies històriques que envolten la construcció ofereixen més ombres que llums, la imaginació es desferma. Així s’esdevé amb en Marc, redactor de la revista de l’institut. Un terratinent sense escrúpols, una txeca anarquista (tribunal sumari), una infausta llar per a orfes durant el franquisme deixen pas, afortunadament, a un centre de menors en l’actualitat. Caldrà la trobada fortuïta (o tal vegada no) de la Janka, una resident amb inclinacions artístiques i passat fosc, i en Marc perquè es desencadeni la recerca de la veritat. Encara que sigui dolorosa.

L’autor, docent de professió, aprofita una història ben travada per parlar de memòria històrica, dels tenebrosos asils infantils de la postguerra (vius en els records dels qui els van patir)... i d’allò sobrenatural. L’aparició que assetja la Janka, identificada amb una nena morta en circumstàncies fosques, durà el testimoniatge d’un antic resident, i també de la televisió més sensacionalista. Molt interessant com s’hi critica la falta d’escrúpols de determinats periodistes.

[Llegeix-ne més]

El misteri de la casa Folch

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación