Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

El món educatiu homenatja a Mercè Viana i Mas d'Escoto en els premis de la Fundació Bromera

Més de 200 persones reconeixen el treball de les guardonades pel foment de l'hàbit lector

I.Olmos / R. Montaner / «Levante-EMV» | 04-02-2018

«Llegir ens fa eixir de nosaltres mateixos i ens allibera, llegir omple i afegix valor a la nostra vida, llegir és viure molt més i molt millor». Són paraules de pedagog , periodista i escriptor d'Emili Teixidor, unes paraules que la nit de divendres van ressonar a l'hotel Astoria de València en el lliurament dels premis al Foment de la Lectura de la Fundació Bromera, però que no van ser les úniques.

Si alguna cosa es van difsrutar amb abundància les desenes d'assistents a la vetllada dels guardons va ser precisament d'això, paraules: paraules d'agraiment, de reconeixement, d'homenatge, paraules emocionades, divertides, d'estima i profundes. I és que esta segona edició dels premis que dóna la Fundació van recaure en una persona i un col·legi que se les han guanyat amb compromís i molta feina al llarg dels anys: el col·legi públic Mas d'Escoto de Riba-roja, que enguany celebra el 35 aniversari, i l'escriptora i mestra Mercè Viana.

Sobre el primer va parlar la seua directora, Júlia Villaescusa, encarregada de replegar el guardó, qui va destacar els nombrosos porjectes que al centre han impulsat per a fomentar l'hàbit de la lectura entre els menuts i joves. «Mai he llegit tant com quan estava al Mas d'Escoto», deia un exalumne al video previ al lliurament. «Hem de seguir treballant malgrat les dificultats, és una obligació de l'escola treballar per a fomentar la lectura, obrir les portes als xiquets i xiquetes, però per a això cal temps i creativitat» va afirmar Villaescusa davant els 200 assistents al sopar.

Creativitat com la de l'escriptora Mercè Viana, l'altra gran guardonada de la nit, amb més de 100 llibres i contes infantils escrits durant la seua trajectòria professional. «Quan un país adopta l'èxit personal i la productivitat com a valors a qualsevol preu es potencia l'individualisme, la pasivitat, l'obedicència i la por; però si adopta la dignitat humana i el coneixement com a pilars, es potencia la lectura i les arts i la literatura adquirix el seu paper social»·, va manifestar després de recollir el guardó.

El president de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà, va destacar que els guardons per al Foment de la Lectura no solament busquen reconéixer una persona o una entitat en concret sinò evidenciar la importància que trajectòries com la de Viana o el Mas d'Escoto tenen com a llavor per a crear noves generacions de lectors i lectores.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación