Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Críticas

Els fills dels núvols: de la terra promesa a l'oblit

Nosaltres La Veu - Gràcia Jiménez

El Sàhara. La terra promesa

Començaré dient-vos que el llibre El Sàhara. La terra promesa té un final colpidor, on l’autor, el periodista Vicent Garcia Devís, ha volgut acomiadar-nos amb la història del jove Banna Lecbir Bachir. Unes línies finals que et deixen el cor encongit. Tanques el llibre. El tornes a sospesar i penses que aquest hauria de ser un d’aquells documents que tots els estudiants de batxillerat haurien de llegir per entendre millor el llarg conflicte –o la guerra– del poble sahrauí amb el Marroc. Una batalla per la seua identitat política que encara es lliura a l’última colònia espanyola. I, de pas, aprendre quina ha estat la posició adoptada per la monarquia espanyola i els successius governs a Madrid. Sense oblidar que, malgrat totes les renúncies, Espanya encara és legalment, segons l’ONU, la “potència administrativa del Sàhara”.

I aquest final enllaça amb una altra història, que no es conta al llibre, però sí als diaris. La de Sabah Anjori, la jove estudiant que als 24 anys va perdre la vida atropellada per un vehicle antidisturbis enviat a El Aaiún, la capital del Sàhara Occidental, per reprimir les manifestacions pel triomf de la veïna Algèria en la Copa d’Àfrica de Nacions 2019. Manifestacions on la ràbia i la desesperació dels joves sahrauís es va fer palesa, reivindicant el triomf del gran aliat de la seua causa, Algèria, i enemic de llarg recorregut del regne alauita.

Llegir més: https://www.nosaltreslaveu.com/noticia/31796/sahara-terra-promesa-vicent-garcia-devis

El Sàhara. La terra promesa

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación