Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Els fils de la memòria

Revista Lletres Valencianes 31

Hilos de colores

Hilos de colores. Elena Ferrándiz. Legua Editorial, en col·laboració amb la Fundación Alzheimer España, València, 2012

Aquest conte narra poèticament el llarg camí dels pacients d'Alzheimer i el de les seues famílies, condemnats a anar tapant amb besos i flors, com en una mena de patchwork, l'evasió dels records.

El relat, que permet també una lectura més blanca i lírica, acompanyada d'unes imatges suggeridores de tapissos i textures, conta la relació entre una xiqueta i la seua àvia, asseguda sempre en aquella mateixa butaca del jardí, però feliç i voltada d'elements naturals. La néta rep un regal molt especial d'aquesta dona a la qual ella anomena àvia (encara que l'àvia no la reconega): un llibre de memòries. Allà trobarà les vivències d'una dona que ara descansa tranquil·lament al jardí, amb tan pocs patiments com emocions.

L'àvia protagonista, que es troba en un estadi avançat de la malaltia, queda envoltada d'una boirosa atmosfera de dolçor i estimació que és, sens dubte, allò que més pot oferir l'entorn dels malalts.

Aquest volum, elaborat amb una gran bellesa, dignifica els pacients, la malaltia i totes les persones que, dia a dia, han de cobrir amb mans grans i menudes els forats que l'Alzheimer va deixant. Sens dubte, un conte per a llegir i rellegir. 

Maite Insa Gualde

http://dglab.cult.gva.es/Libro/li-revistalletres31_e.htm

Hilos de colores

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación